HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/HGW5MVAr0cCkeFAGGE6_/020ff935487e846060b884f69bd16d.jpeg)
Édes savanyú mártás
Kitűnő édes-savanyú szósz.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
1
- 150 ml ananászlé
- 1 csésze barna cukor
- 1⁄2 csészék szójaszósz
- 1⁄2 csészék ecet
- 1⁄4 csészék ketchup
- 2 tk Só
- 2 tk kukoricakeményítő
- 1 EK víz
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
Öntsünk ananászlevet a serpenyőbe és hozzuk forrásba.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/HGW5MVAr0cCkeFAGGE6_/d8edc91a267897e2bd3e25dd010be1.jpeg)
Forrás: Youtube
2. Lépés
Hozzáadjuk a cukrot és a szójaszószt. Mérsékelt tűzön főzzük, hogy a cukor feloldódjon.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/HGW5MVAr0cCkeFAGGE6_/187da30fd7d99482dbeac71fc534c0.jpeg)
Forrás: Youtube
3. Lépés
Adjunk hozzá ecetet, ketchupot és alaposan keverjünk mindent. Sózzuk meg. Főzzük addig, amíg minden össze nem áll és a szószunk kissé nem sűrűsödik meg.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/HGW5MVAr0cCkeFAGGE6_/c98e4c70129dd1880904e3baa4529a.jpeg)
Forrás: Youtube
4. Lépés
Egy kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt és a vizet. Ezzel a keverékkel sűrítjük a mártást. Főzzük, amíg a mártás el nem éri a kívánt sűrűséget. Ezután töltsük át a szolgáló edénybe.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/HGW5MVAr0cCkeFAGGE6_/cb7aa32d2779f2e0df2402734a392a.jpeg)
Forrás: Youtube