HIRDETŐ
Édes-savanyú mártás
Az édes-savanyú mártás a kínai konyha egyik alappillére, mely kiválóan passzol hússal vagy zöldséggel.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 20 ml rizsecet
- 2 evőkanál szójaszósz
- 2 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál cukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
- 150 ml víz
HIRDETŐ
Eljárás
20 perc.
1. Lépés
Vegyünk elő egy közepes méretű fazekat, és keverjünk össze benne minden hozzávalót.
2. Lépés
Lassú tűzön forraljuk fel az elegyet, közben folyamatosan kevergessük, hogy ne égjen oda.
3. Lépés
Ha a mártás már forr, keverjük állandóan, hogy a cukor teljesen feloldódjon.
4. Lépés
Adjunk hozzá 150 ml vizet és a keményítőt, majd keverjük tovább a mártást addig, amíg sűrű és sima nem lesz.
5. Lépés
Miután a mártás elkészült, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.