HIRDETŐ

Édes-savanyú mártás

Az édes-savanyú mártás a kínai konyha egyik alappillére, mely kiválóan passzol hússal vagy zöldséggel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 20 ml rizsecet Hozzáadott
  • 2 evőkanál szójaszósz Hozzáadott
  • 2 evőkanál ketchup Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál étkezési keményítő Hozzáadott
  • 150 ml víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Vegyünk elő egy közepes méretű fazekat, és keverjünk össze benne minden hozzávalót.

2. Lépés

Lassú tűzön forraljuk fel az elegyet, közben folyamatosan kevergessük, hogy ne égjen oda.

3. Lépés

Ha a mártás már forr, keverjük állandóan, hogy a cukor teljesen feloldódjon.

4. Lépés

Adjunk hozzá 150 ml vizet és a keményítőt, majd keverjük tovább a mártást addig, amíg sűrű és sima nem lesz.

5. Lépés

Miután a mártás elkészült, vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új