HIRDETŐ

Forrás: manyakotic from Getty Images

Édes sütőtökös pite

Egy édes sütőtökös pite receptje, amely mindenkinek ízlik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 1 kg Hokkaido tök Hozzáadott
  • 300 gramm sima liszt Hozzáadott
  • 150 gramm Cukor Hozzáadott
  • 1 bal sütőpor Hozzáadott
  • 1 bal Vaníliás cukor Hozzáadott
  • 4 db Tojás Hozzáadott
  • 200 ml Tej Hozzáadott
  • 100 ml Olajok Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 2 TK Fahéj Hozzáadott
  • 1 TK Szerecsendió Hozzáadott
  • porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Kezdjük a tök megtisztításával, a magok eltávolításával és kisebb darabokra vágásával. Tegyük egy lábasba, fedjük le vízzel, és főzzük addig, amíg a tök puha nem lesz. Ezután a tököt a forró vízben pépesítsük. Ez a művelet azért érdemes, mert a megfőtt sütőtök természetes édességet és lédússágot kölcsönöz a pitének.

2. Lépés

Amíg a sütőtök hűl, keverje össze a száraz hozzávalókat - liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor, fahéj és szerecsendió - egy tálban.

3. Lépés

Ezután egy másik tálban keverje össze a tejet, a tojást és az olajat.

4. Lépés

Ezután lassan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a tejes keverékhez, és keverjük jól össze.

5. Lépés

Végül keverje bele a kihűlt sütőtökpürét, és alaposan keverje össze.

6. Lépés

Öntse a tésztát egy kizsírozott tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsse kb. 60 percig.

7. Lépés

A kész sütőtökös pitét megszórhatjuk cukorral.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák