Forrás: manyakotic from Getty Images
Édes sütőtökös pite
Egy édes sütőtökös pite receptje, amely mindenkinek ízlik.
Hozzávalók
- 1 kg Hokkaido tök
- 300 gramm sima liszt
- 150 gramm Cukor
- 1 bal sütőpor
- 1 bal Vaníliás cukor
- 4 db Tojás
- 200 ml Tej
- 100 ml Olajok
- csipetnyi só
- 2 TK Fahéj
- 1 TK Szerecsendió
- porcukor
Eljárás
Kezdjük a tök megtisztításával, a magok eltávolításával és kisebb darabokra vágásával. Tegyük egy lábasba, fedjük le vízzel, és főzzük addig, amíg a tök puha nem lesz. Ezután a tököt a forró vízben pépesítsük. Ez a művelet azért érdemes, mert a megfőtt sütőtök természetes édességet és lédússágot kölcsönöz a pitének.
Amíg a sütőtök hűl, keverje össze a száraz hozzávalókat - liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor, fahéj és szerecsendió - egy tálban.
Ezután egy másik tálban keverje össze a tejet, a tojást és az olajat.
Ezután lassan adjuk hozzá a száraz hozzávalókat a tejes keverékhez, és keverjük jól össze.
Végül keverje bele a kihűlt sütőtökpürét, és alaposan keverje össze.
Öntse a tésztát egy kizsírozott tepsibe, és 180 °C-ra előmelegített sütőben süsse kb. 60 percig.
A kész sütőtökös pitét megszórhatjuk cukorral.