HIRDETŐ
Forrás: J-Roman from Getty Images Signature
Édesburgonyás pite
Egy nagyszerű édesburgonya vagy édesburgonyás pite, amit imádok.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Tészta:
- 120 g Vaj
- 1 bögre sima liszt
- Szükség szerint víz
Töltelék:
- 2 darab édesburgonya
- 2 darab Tojás
- 120 g nádcukor
- 1 bögre Tej
- 2 kanalak Kókuszolaj
- 2 kanalak Kukoricakeményítő
- őrölt fahéj
- őrölt szerecsendió
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Hámozza meg és kockázza fel az édesburgonyát.
2. Lépés
Forraljuk őket vízben, hogy megpuhuljanak.
3. Lépés
Közben készítsük el a tésztát. Egy tálban lisztből, vajból és egy kevés vízből tésztát készítünk, szükség szerint adagolva, és legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük.
4. Lépés
A főtt édesburgonyát keverje össze a tejjel, a kukoricakeményítővel, a tojással, az olajjal és a fűszerekkel.
5. Lépés
Tekerje ki a tésztát, és tegye egy előzőleg vajjal kikent tepsibe. Ne felejtsük el megszurkálni a tésztát egy villával.
6. Lépés
A tésztára kenjük az édesburgonyás keveréket, és 180 °C-os sütőben kb. 30-40 percig sütjük.