HIRDETŐ

Forrás: J-Roman from Getty Images Signature

Édesburgonyás pite

Egy nagyszerű édesburgonya vagy édesburgonyás pite, amit imádok.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Tészta:

  • 120 g Vaj Hozzáadott
  • 1 bögre sima liszt Hozzáadott
  • Szükség szerint víz Hozzáadott

Töltelék:

  • 2 darab édesburgonya Hozzáadott
  • 2 darab Tojás Hozzáadott
  • 120 g nádcukor Hozzáadott
  • 1 bögre Tej Hozzáadott
  • 2 kanalak Kókuszolaj Hozzáadott
  • 2 kanalak Kukoricakeményítő Hozzáadott
  • őrölt fahéj Hozzáadott
  • őrölt szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Hámozza meg és kockázza fel az édesburgonyát.

2. Lépés

Forraljuk őket vízben, hogy megpuhuljanak.

3. Lépés

Közben készítsük el a tésztát. Egy tálban lisztből, vajból és egy kevés vízből tésztát készítünk, szükség szerint adagolva, és legalább egy órán át a hűtőben pihentetjük.

4. Lépés

A főtt édesburgonyát keverje össze a tejjel, a kukoricakeményítővel, a tojással, az olajjal és a fűszerekkel.

5. Lépés

Tekerje ki a tésztát, és tegye egy előzőleg vajjal kikent tepsibe. Ne felejtsük el megszurkálni a tésztát egy villával.

6. Lépés

A tésztára kenjük az édesburgonyás keveréket, és 180 °C-os sütőben kb. 30-40 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új