HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Couleur

Édeskáposzta főzelék

Az édeskáposzta főzelék hagyományos magyar étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A káposzta édessége és a friss fűszerek kellemes ízt adnak az ételnek. Tálalhatjuk pörkölttel vagy roston sült hússal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks káposzta Hozzáadott
  • 2 ek étolaj Hozzáadott
  • 1 mk Hozzáadott
  • 1 mk cukor Hozzáadott
  • 1 mk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Szeletelje fel a káposztát vékony csíkokra.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítson fel.

3. Lépés

Egy nagy fazékban hevítsen olajat, és pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát.

4. Lépés

Adja hozzá a káposztát, a sót, a cukrot és a borsot, majd főzze közepes lángon fedő alatt, amíg a káposzta megpuhul.

5. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a lisztet egy kis vízzel, hogy sima legyen, és öntse a fazékba a káposzta mellé.

6. Lépés

Főzze tovább a főzeléket, amíg a lisztes keverék besűríti azt.

7. Lépés

Végül szórja meg a főzeléket friss petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új