HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Couleur

Édeskáposzta főzelék

Az édeskáposzta főzelék hagyományos magyar étel, amely gyorsan és egyszerűen elkészíthető. A káposzta édessége és a friss fűszerek kellemes ízt adnak az ételnek. Tálalhatjuk pörkölttel vagy roston sült hússal.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 ks káposzta Hozzáadott
  • 2 ek étolaj Hozzáadott
  • 1 mk Hozzáadott
  • 1 mk cukor Hozzáadott
  • 1 mk őrölt fekete bors Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
  • 100 g liszt Hozzáadott
  • 1 ks hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Szeletelje fel a káposztát vékony csíkokra.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát aprítson fel.

3. Lépés

Egy nagy fazékban hevítsen olajat, és pirítsa meg a hagymát és a fokhagymát.

4. Lépés

Adja hozzá a káposztát, a sót, a cukrot és a borsot, majd főzze közepes lángon fedő alatt, amíg a káposzta megpuhul.

5. Lépés

Egy külön tálban keverje össze a lisztet egy kis vízzel, hogy sima legyen, és öntse a fazékba a káposzta mellé.

6. Lépés

Főzze tovább a főzeléket, amíg a lisztes keverék besűríti azt.

7. Lépés

Végül szórja meg a főzeléket friss petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek