Forrás: arfo from Getty Images
Egészben sült sertésnyak sörben
A sült sertésnyak az egyik legfinomabb sertéshús. Egészben, sörben készítve, szaftos, puha és tele ízekkel. Mindez beburkolva egy gyönyörű aranybarna kéregben, amely a sörben kialakul.
Hozzávalók
- 1 db Egész csirke
- 2 db The Onion
- 4 db fokhagyma
- 1 db sör
- 2 teáskanál Só
- 1 teáskanál őrölt fekete bors
Eljárás
A szalonnát öblítjük és szárítjuk. Ezután mindkét oldalán sózzuk és fűszerezzük.
Hámozzuk meg a hagymát és a fokhagymát, majd szeleteljük fel őket.
Egy serpenyőben hevítünk egy kevés olajat, és mindkét oldalán megpirítjuk a karajt, hogy szép kérgű legyen rajta.
A kolbászt kivesszük a serpenyőből és beletesszük a tepsibe. Hozzáadjuk a felvágott hagymát és fokhagymát, majd leöntjük sörrel.
A tepsit 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és körülbelül két órán át sütjük. Sütés közben az időnként megöntözzük az alatta gyűlő levessel.
Az elkészült tarját kivesszük a sütőből, hagyjuk egy kicsit pihenni, majd felvágjuk és felszolgáljuk.