Egészséges kuszkusz saláta
Ez a könnyű, frissítő saláta tökéletes előételnek vagy mellékételként. A kuszkusz alapú saláta elképesztően egészséges és tele van tápanyagokkal.
Hozzávalók
- 1 Csésze kuszkusz
- 1 Csésze forró víz
- 1⁄2 teáskanál só
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1⁄4 Csésze citromlé
- 1⁄4 Csésze korianderlevél, apróra vágva
- 1⁄4 Csésze petrezselyemlevél, apróra vágva
- 1⁄4 Csésze mentalevél, apróra vágva
- 1⁄2 Csésze finomra aprított paradicsom
- 1⁄2 Csésze finomra aprított uborka
- 1⁄4 Csésze finomra aprított lilahagyma
- 1⁄4 Csésze pirított mogyoró
Eljárás
Öntsük a kuszkuszt egy nagyobb tálba, majd adjuk hozzá a forró vizet és a sót. Jól keverjük össze, majd fedjük le a tálát, és hagyjuk állni kb. 10 percig, amíg a kuszkusz felfújódik.
Amikor a kuszkusz készen van, adjunk hozzá az olívaolajat és a citromlevet. Keverjük össze alaposan.
Adjuk hozzá a korianderlevél, petrezselyemlevél, mentalevél, apróra vágott paradicsomot, uborkát és lilahagymát. Keverjük össze a salátát.
Pirítsuk meg a mogyorót serpenyőben, majd szórjuk rá a salátára.
Alaposan keverjük össze az összetevőket, majd hagyjuk állni legalább 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Tálaljuk friss kenyérrel.