Forrás: Pixabay
Egészséges Meggybefőtt Recept
A meggybefőtt egy finom és egészséges finomság, amelyet a meggy szezonjában érdemes elkészíteni. A befőtt elkészítése egyszerű, és hosszabb tárolásra is alkalmas. A finom savanykás ízével tökéletes választás desszertekhez, vagy akár reggelire is
Hozzávalók
- 2 kg meggy
- 1 kg cukor
- 1 citrom leve
- 1 l víz
- 1 Csomag befőtt fűszer (opcionális)
- Üvegek a befőtt tárolásához
Eljárás
Tisztítsuk meg a meggyet, mossuk meg és szárítsuk meg a bogyókat.
Tegyük fel a vizet és a cukrot egy nagy lábasban, majd foruk fel.
Adjuk hozzá a meggyet és a citromlevet, majd keverjükze és főzzük közes láng 1,5-2 órán keresztül.
Ha szeretnénk, hogy a befőttünk még ízesebb legyen, hozzáadhatsunk egy csomag befőtt fűszert. Keverjük el azt is.
Az üvegeket mossa ki forró vízzel és sterilizáljuk őket, majd töltsük meg a befőttel és zárjuk le a tetőt.
Az üvegeket tegyük egy nagy lábasba, fedjük be vízzel és forralt helyen sterilizáljuk 10-15 percig.