HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: 4175959

Egészséges nedves sárgarépa és banán torta

A kellemes és nedves textúra, valamint a fanyar krémsajtmáz teszi ezt a tortát nálam alapdarabbá. A banán további szíve és a sárgarépa természetes íze olyan egyedi ízkeveréket eredményez, hogy mindenki többet kér!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tortához:

  • 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 112 csészék kristálycukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 112 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 1 csésze növényi olaj Hozzáadott
  • 2 Banán, pürésítve Hozzáadott
  • 2 csészék reszelt sárgarépa Hozzáadott
  • 34 csésze Zúzott ananász Hozzáadott

A mázhoz:

  • 8 oz Krémsajt, lágyított Hozzáadott
  • 14 csésze Sótlan vaj, lágyítva Hozzáadott
  • 2 csészék porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra, és készítsen elő két 9 hüvelykes tortaformát úgy, hogy kikeni és enyhén liszttel beporozni.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. Szeretem ezeket a hozzávalókat összeszitálni, hogy jól elkeveredjenek.

3. Lépés

Egy külön tálban keverje fel a tojásokat és a növényi olajat, amíg jól el nem keveredik. Ne feledje, minél jobban felveri ezt a kettőt, annál könnyebb lesz a süteménye.

4. Lépés

Fokozatosan keverje a száraz hozzávalókat a tojásos-olajos keverékhez. Addig keverjük, amíg a keverék éppen csak összeáll. Ha ebben a szakaszban túlságosan összekeverjük, sűrű süteményt kaphatunk.

5. Lépés

Hajtogassa bele a banánpürét, a reszelt sárgarépát és a zúzott ananászt. Ezek a hozzávalók ennek a süteménynek a lelke, úgyhogy ne spóroljunk!

6. Lépés

Ossza el a tésztát egyenlően a két előkészített tortaforma között, és simítsa el a tetejét.

7. Lépés

Süssük 25-30 percig, vagy amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Bízzon a sütőjében, de a süteményeket a 20 perc körül kezdje el ellenőrizni.

8. Lépés

Hagyja a süteményeket a formában kb. 10 percig hűlni, majd tegye át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek. A hűtés elengedhetetlen a torta tökéletes összeszereléséhez.

9. Lépés

Amíg a torta hűl, készítse el a mázat. A krémsajtot és a vajat keverjük simára és krémesre. Fokozatosan add hozzá a porcukrot, és addig verd, amíg könnyű és habos nem lesz. Végül pedig verjük bele a vaníliakivonatot.

10. Lépés

Ha a torták kihűltek, mázzal vonja be az egyik réteg tetejét, tegye rá a másik réteget, majd mázzal vonja be a torta tetejét és oldalát.

11. Lépés

Kész a finom és nedves sárgarépa és banántorta! Tálalja és élvezze!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új