HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: 4175959

Egészséges nedves sárgarépa és banán torta

A kellemes és nedves textúra, valamint a fanyar krémsajtmáz teszi ezt a tortát nálam alapdarabbá. A banán további szíve és a sárgarépa természetes íze olyan egyedi ízkeveréket eredményez, hogy mindenki többet kér!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tortához:

  • 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt Hozzáadott
  • 112 csészék kristálycukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott
  • 112 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 12 teáskanál Hozzáadott
  • 4 Tojás Hozzáadott
  • 1 csésze növényi olaj Hozzáadott
  • 2 Banán, pürésítve Hozzáadott
  • 2 csészék reszelt sárgarépa Hozzáadott
  • 34 csésze Zúzott ananász Hozzáadott

A mázhoz:

  • 8 oz Krémsajt, lágyított Hozzáadott
  • 14 csésze Sótlan vaj, lágyítva Hozzáadott
  • 2 csészék porcukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra, és készítsen elő két 9 hüvelykes tortaformát úgy, hogy kikeni és enyhén liszttel beporozni.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. Szeretem ezeket a hozzávalókat összeszitálni, hogy jól elkeveredjenek.

3. Lépés

Egy külön tálban keverje fel a tojásokat és a növényi olajat, amíg jól el nem keveredik. Ne feledje, minél jobban felveri ezt a kettőt, annál könnyebb lesz a süteménye.

4. Lépés

Fokozatosan keverje a száraz hozzávalókat a tojásos-olajos keverékhez. Addig keverjük, amíg a keverék éppen csak összeáll. Ha ebben a szakaszban túlságosan összekeverjük, sűrű süteményt kaphatunk.

5. Lépés

Hajtogassa bele a banánpürét, a reszelt sárgarépát és a zúzott ananászt. Ezek a hozzávalók ennek a süteménynek a lelke, úgyhogy ne spóroljunk!

6. Lépés

Ossza el a tésztát egyenlően a két előkészített tortaforma között, és simítsa el a tetejét.

7. Lépés

Süssük 25-30 percig, vagy amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Bízzon a sütőjében, de a süteményeket a 20 perc körül kezdje el ellenőrizni.

8. Lépés

Hagyja a süteményeket a formában kb. 10 percig hűlni, majd tegye át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek. A hűtés elengedhetetlen a torta tökéletes összeszereléséhez.

9. Lépés

Amíg a torta hűl, készítse el a mázat. A krémsajtot és a vajat keverjük simára és krémesre. Fokozatosan add hozzá a porcukrot, és addig verd, amíg könnyű és habos nem lesz. Végül pedig verjük bele a vaníliakivonatot.

10. Lépés

Ha a torták kihűltek, mázzal vonja be az egyik réteg tetejét, tegye rá a másik réteget, majd mázzal vonja be a torta tetejét és oldalát.

11. Lépés

Kész a finom és nedves sárgarépa és banántorta! Tálalja és élvezze!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek