Forrás: Pixabay: 4175959
Egészséges nedves sárgarépa és banán torta
A kellemes és nedves textúra, valamint a fanyar krémsajtmáz teszi ezt a tortát nálam alapdarabbá. A banán további szíve és a sárgarépa természetes íze olyan egyedi ízkeveréket eredményez, hogy mindenki többet kér!
Hozzávalók
A tortához:
- 2 csészék Teljes kiőrlésű liszt
- 11⁄2 csészék kristálycukor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 11⁄2 teáskanál őrölt fahéj
- 1⁄2 teáskanál só
- 4 Tojás
- 1 csésze növényi olaj
- 2 Banán, pürésítve
- 2 csészék reszelt sárgarépa
- 3⁄4 csésze Zúzott ananász
A mázhoz:
- 8 oz Krémsajt, lágyított
- 1⁄4 csésze Sótlan vaj, lágyítva
- 2 csészék porcukor
- 1 teáskanál vanília kivonat
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 175 °C-ra, és készítsen elő két 9 hüvelykes tortaformát úgy, hogy kikeni és enyhén liszttel beporozni.
Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a cukrot, a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. Szeretem ezeket a hozzávalókat összeszitálni, hogy jól elkeveredjenek.
Egy külön tálban keverje fel a tojásokat és a növényi olajat, amíg jól el nem keveredik. Ne feledje, minél jobban felveri ezt a kettőt, annál könnyebb lesz a süteménye.
Fokozatosan keverje a száraz hozzávalókat a tojásos-olajos keverékhez. Addig keverjük, amíg a keverék éppen csak összeáll. Ha ebben a szakaszban túlságosan összekeverjük, sűrű süteményt kaphatunk.
Hajtogassa bele a banánpürét, a reszelt sárgarépát és a zúzott ananászt. Ezek a hozzávalók ennek a süteménynek a lelke, úgyhogy ne spóroljunk!
Ossza el a tésztát egyenlően a két előkészített tortaforma között, és simítsa el a tetejét.
Süssük 25-30 percig, vagy amíg egy beleszúrt fogpiszkáló tiszta nem lesz. Bízzon a sütőjében, de a süteményeket a 20 perc körül kezdje el ellenőrizni.
Hagyja a süteményeket a formában kb. 10 percig hűlni, majd tegye át őket egy rácsra, hogy teljesen kihűljenek. A hűtés elengedhetetlen a torta tökéletes összeszereléséhez.
Amíg a torta hűl, készítse el a mázat. A krémsajtot és a vajat keverjük simára és krémesre. Fokozatosan add hozzá a porcukrot, és addig verd, amíg könnyű és habos nem lesz. Végül pedig verjük bele a vaníliakivonatot.
Ha a torták kihűltek, mázzal vonja be az egyik réteg tetejét, tegye rá a másik réteget, majd mázzal vonja be a torta tetejét és oldalát.
Kész a finom és nedves sárgarépa és banántorta! Tálalja és élvezze!