HIRDETŐ

Egres Szósz

Ez az egres szósz finom, friss és gyölcsös, és tökéletesen illik a sült vagy grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez. Nagyon egyszerű elkészíteni, és a friss epretől és egrestől igazi ízélményt nyújt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Csésze friss eper Hozzáadott
  • fél pohár friss egres Hozzáadott
  • 14 Csésze víz Hozzáadott
  • 14 Csésze cukor Hozzáadott
  • 14 teáskanál citromlé Hozzáadott
  • 14 teáskanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál Keményítő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg epret és egrest. Vágjuk le a szárakat.

2. Lépés

Tyük az epret és egrest egy edénybe, adjuk hozzá a vizet, cukrot, citet és sót.

3. Lépés

Forraljuk fel az egészet, és főzzük alacsony lángon, amíg a gyümölcsök szétfőnek.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.

5. Lépés

Tegyük az egészet egy turmixgépbe, és turmixoljuk össze alaposan. Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt és turmixoljuk tovább, amíg a szósz teljesen sima lesz.

6. Lépés

Tegyük az egri szószt egy tálba, és élvezze a sült vagy grillezett húsokkal vagy zöldségekkel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új