HIRDETŐ
Egres Szósz
Ez az egres szósz finom, friss és gyölcsös, és tökéletesen illik a sült vagy grillezett húsokhoz vagy zöldségekhez. Nagyon egyszerű elkészíteni, és a friss epretől és egrestől igazi ízélményt nyújt.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 Csésze friss eper
- fél pohár friss egres
- 1⁄4 Csésze víz
- 1⁄4 Csésze cukor
- 1⁄4 teáskanál citromlé
- 1⁄4 teáskanál só
- 1 evőkanál Keményítő
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Mossuk meg epret és egrest. Vágjuk le a szárakat.
2. Lépés
Tyük az epret és egrest egy edénybe, adjuk hozzá a vizet, cukrot, citet és sót.
3. Lépés
Forraljuk fel az egészet, és főzzük alacsony lángon, amíg a gyümölcsök szétfőnek.
4. Lépés
Vegyük le a tűzről és hagyjuk hűlni.
5. Lépés
Tegyük az egészet egy turmixgépbe, és turmixoljuk össze alaposan. Adjuk hozzá a kukoricakeményítőt és turmixoljuk tovább, amíg a szósz teljesen sima lesz.
6. Lépés
Tegyük az egri szószt egy tálba, és élvezze a sült vagy grillezett húsokkal vagy zöldségekkel.