Egyben sült tengeri sügér
Ez a recept egy egyszerű és mégis ízgazdag tengeri sügér tálalást ír le, melyet természetes ízeivel érdemes élvezni. Az egyszerű, európai stílusú sült hal minden hozzávalóját könnyű megszerezni, így nem esel majd nehezébe elkészíteni. Az egészben sült sügér a hal lágy, fehér húsának legszebb állapotát mutatja meg, és kínálja az azonnali szalvétázás örömét.
Hozzávalók
- 1 darab egész sügér
- 2 Fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 citrom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 6 evőkanál olívaolaj
- só, bors
Eljárás
A sügért alaposan mossuk meg belül és kívül hideg vízben, majd töröljük szárazra.
A vöröshagymát, a fokhagymát és a petrezselymet aprítsuk fel. A citromot vágjuk karikákra.
A halat sózzuk-borsozzuk belül és kívül, majd tömjük meg a hagyma, petrezselyem és a citromkarikák felével.
A sügért helyezzük sütőtálba, majd locsoljuk meg olívaolajjal és hintsük meg a maradék hagyma, petrezselyem és a citromkarikákkal.
Előmelegített sütőben, 180°C-on süssük a sügért kb. 50-60 percig, de vigyázzunk, nehogy kiszáradjon.
Tálalás előtt csöpögtessünk rá némi olívaolajat, majd szórjuk meg petrezselyemmel. Főtt krumplival és salátával tálaljuk.