HIRDETŐ

Egyszerű almalekvár

Nálunk nagyon lekváros a család ezért igyekszünk minél többfélét készíteni, de ez mindig ott van a kedvencek között.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 3 kg alma Hozzáadott
  • 2 kg cukor Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 1 rúd fahéj (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az almákat alaposan megmossuk, magházukat kivágjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Nem szükséges meghámozni őket, mivel a héj a lekvárnak rostos textúrát ad, és sok benne az antioxidáns.

2. Lépés

Az apróra vágott almákat egy nagy lábasba helyezzük, hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét, és a fahéj rudat. A citromlé segít megtartani az alma színét és hozzáad egy kis savanykás ízt. A fahéj rúd teljesen opcionális, de hozzáad egy kellemes, meleg ízt.

3. Lépés

Keverjük össze az összetevőket, és lassú tűzön kezdjük el főzni a lekvárt. Folyamatosan kevergetni kell, hogy ne égjen oda.

4. Lépés

Kb. 1,5-2 óra főzés után az alma teljesen szétfő és sűrű, ragacsos lekvárt kapunk. Ha túl nagy darabok maradtak, akkor botmixerrel pürésíthetjük. Érdemes azonban úgy hagyni, mert kellemes textúrát ad a lekvárnak.

5. Lépés

A még forró lekvárt steril üvegekbe töltjük, lezárjuk, majd fejjel lefelé állítva hagyjuk kihűlni. Így tartósítjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Desszert

1948 receptek