HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Egyszerű édes és fűszeres indiai zöldbab

Ez a fűszeres indiai zöldbab étel egzotikus csavart ad a szokásos vacsoráknak, és a családom és a barátaim jól fogadják.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 450 gms Zöldbab, vágva Hozzáadott
  • 1 evőkanál növényi olaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál mustármag Hozzáadott
  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott
  • 2 Száraz vörös chilipaprika, apróra vágva (a saját fűszerezési preferenciáink szerint állítsuk be) Hozzáadott
  • 12 teáskanál Kurkuma por Hozzáadott
  • Só, ízlés szerint Hozzáadott
  • fél citrom leve Hozzáadott
  • Friss korianderlevél a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Kezdjük a zöldbab blansírozásával. Ez segít megőrizni a világos színt és a tápanyagokat. Tegye őket egy fazék forró vízbe körülbelül 2 percre. Csöpögtesse le, és azonnal tegye át egy jégfürdőbe, hogy megállítsa a főzési folyamatot.

2. Lépés

Melegítsük fel a növényi olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon. Készítse elő a fedőt, mert amikor beleteszi a mustármagot, az szétpattan. Úgy tapasztaltam, hogy ha közvetlenül a magok hozzáadása után letakarjuk a serpenyőt, akkor nem szóródnak szét mindenfelé.

3. Lépés

Amikor a pukkanás lelassul, keverje bele a köménymagot és az apróra vágott chilit. Ezeket körülbelül 30 másodpercig pirítsa, amíg aromásan meg nem puhulnak. A chilipaprika gyorsan megéghet, ezért a gondos odafigyelés ebben a lépésben sokat számít.

4. Lépés

Adja hozzá a fehérített zöldbabot a serpenyőbe. Javaslom, hogy ehhez használjunk egy konyhai fogót, hogy elkerüljük, hogy a babból víz fröccsenjen az olajba.

5. Lépés

Szórja bele a kurkumát és a sót, majd forgassa össze az egészet, hogy a babot szépen bevonja a fűszer. Tegyünk rá fedőt, és főzzük körülbelül 10 percig alacsony lángon, időnként megkeverve.

6. Lépés

Végül fröccsentse rá a citromlevet, és forgassa össze újra. Úgy tapasztaltam, hogy a citrom hozzáadása a végén valóban gyönyörűen kiemeli az ízeket.

7. Lépés

Tálalás előtt díszítse friss korianderlevéllel, ami kellemes frissességet kölcsönöz az ételnek.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új