Forrás: Pixabay
Egyszerű és gyorsan elkészíthető Paradicsomos-sajtos csirke
A paradicsomos-sajtos csirke egy egyszerű és gyorsan elkészíthető étel, ami egészséges és tápláló egyben. A friss paradicsom és a sajt kombinációjával egy ízletes és laktató ételt varázsolhatsz a tányérra, melyet a csirkemell édes-savanykás íze egészít ki. Ideális választás lehet ebédre vagy vacsorára, de akár vendégségre is készítheted.
Hozzávalók
- 4 darab csirkemell filé
- 4 nagy paradicsom
- 150 Gram reszelt sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 2 evőkanál olívaolaj
Eljárás
A csirkemellet mossuk meg, majd töröljük szárazra és vágjuk kisebb darabokra.
A fokhagymát aprítsuk fel, a paradicsomot vágjuk szeletekre.
A serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat, majd add hozzá a csirkemellet és a felaprított fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk a csirkét, majd pirítsuk meg mindkét oldalát.
Ha a hús már majdnem kész, rakjuk a tetejére a paradicsomszeleteket, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.
Fedjük le a serpenyőt, és alacsony hőmérsékleten főzzük tovább, amíg a sajt elolvad és aranybarnára pirul.
Tálaljuk friss, zöldfűszeres salátával vagy rizzsel.