HIRDETŐ

Egyszerű és ízletes Spanyol omlett

A Spanyol omlett, vagy más néven \Tortilla Española\ vagy \Tortilla de Patatas\ egy egyszerű, de ízletes spanyol fogás. Rövidebb vagy hosszabb sütési idő szerint lehet ropogós vagy lágyabb az állaga. A klasszikus recept három alapanyagból készül: krumpli, hagyma és tojás, de variálható sonkával, zöldségekkel vagy sajttal is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 6 tojás Hozzáadott
  • 100 ml olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre a burgonyákat, a hagymát pedig aprítsuk fel.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat, majd tegyük bele a burgonyaszeleteket és a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes hőmérsékleten pároljuk őket, amíg a burgonya megpuhul.

3. Lépés

Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a megpuhult burgonyát és hagymát. Keverjük jól össze, hogy a tojás mindenhol befedje a zöldségeket.

4. Lépés

A serpenyőbe öntsünk egy kis olívaolajat, majd öntsük bele a tojásos keveréket. Kisebb lángon süssük 10-15 percig, amíg az alja meg nem szilárdul.

5. Lépés

Fedő vagy lapos tányér segítségével fordítsuk meg az omlettet, majd süssük még 10 percig, vagy amíg a másik oldala is megszilárdul.

6. Lépés

Hagyjuk kihűlni néhány percig, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új