HIRDETŐ

Egyszerű és ízletes Spanyol omlett

A Spanyol omlett, vagy más néven \Tortilla Española\ vagy \Tortilla de Patatas\ egy egyszerű, de ízletes spanyol fogás. Rövidebb vagy hosszabb sütési idő szerint lehet ropogós vagy lágyabb az állaga. A klasszikus recept három alapanyagból készül: krumpli, hagyma és tojás, de variálható sonkával, zöldségekkel vagy sajttal is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g burgonya Hozzáadott
  • 1 nagy hagyma Hozzáadott
  • 6 tojás Hozzáadott
  • 100 ml olívaolaj Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre a burgonyákat, a hagymát pedig aprítsuk fel.

2. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat, majd tegyük bele a burgonyaszeleteket és a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes hőmérsékleten pároljuk őket, amíg a burgonya megpuhul.

3. Lépés

Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a megpuhult burgonyát és hagymát. Keverjük jól össze, hogy a tojás mindenhol befedje a zöldségeket.

4. Lépés

A serpenyőbe öntsünk egy kis olívaolajat, majd öntsük bele a tojásos keveréket. Kisebb lángon süssük 10-15 percig, amíg az alja meg nem szilárdul.

5. Lépés

Fedő vagy lapos tányér segítségével fordítsuk meg az omlettet, majd süssük még 10 percig, vagy amíg a másik oldala is megszilárdul.

6. Lépés

Hagyjuk kihűlni néhány percig, majd szeleteljük fel és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Túró

281 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Húsételek

1230 receptek

Szilva

94 receptek