Egyszerű és ízletes Spanyol omlett
A Spanyol omlett, vagy más néven \Tortilla Española\ vagy \Tortilla de Patatas\ egy egyszerű, de ízletes spanyol fogás. Rövidebb vagy hosszabb sütési idő szerint lehet ropogós vagy lágyabb az állaga. A klasszikus recept három alapanyagból készül: krumpli, hagyma és tojás, de variálható sonkával, zöldségekkel vagy sajttal is.
Hozzávalók
- 500 g burgonya
- 1 nagy hagyma
- 6 tojás
- 100 ml olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
Hámozzuk meg és vágjuk vékony szeletekre a burgonyákat, a hagymát pedig aprítsuk fel.
Egy nagy serpenyőben hevítsünk fel olívaolajat, majd tegyük bele a burgonyaszeleteket és a hagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd közepes hőmérsékleten pároljuk őket, amíg a burgonya megpuhul.
Egy nagy tálban verjük fel a tojásokat, majd adjuk hozzá a megpuhult burgonyát és hagymát. Keverjük jól össze, hogy a tojás mindenhol befedje a zöldségeket.
A serpenyőbe öntsünk egy kis olívaolajat, majd öntsük bele a tojásos keveréket. Kisebb lángon süssük 10-15 percig, amíg az alja meg nem szilárdul.
Fedő vagy lapos tányér segítségével fordítsuk meg az omlettet, majd süssük még 10 percig, vagy amíg a másik oldala is megszilárdul.
Hagyjuk kihűlni néhány percig, majd szeleteljük fel és tálaljuk.