HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Egyszerű friss eper jegesedés a semmiből

A házi eper máz egy finom és frissítő feltét, amely tökéletes bármilyen süteményhez, sütihez vagy muffinhoz. Ez a finomság friss eperrel készül, amely természetes és egyedi ízt biztosít. Sima, krémes és könnyen kenhető - ráadásul természetes színű!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 1 csésze Friss eper Hozzáadott
  • 14 csésze Kristálycukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál friss citromlé Hozzáadott
  • 12 csésze Sótlan vaj, lágyítva Hozzáadott
  • 4 csészék Porcukor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Tejszín (szükség szerint) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Pürésítse az epret turmixgépben vagy konyhai robotgépben. Ha mag nélküli mázat szeretne, szűrje le az eperpürét.

2. Lépés

Keverje össze a pürésített epret, a kristálycukrot és a citromlevet egy közepes lábasban, és közepes lángon főzze 15-20 percig, vagy amíg a keverék besűrűsödik és körülbelül a felére csökken.

3. Lépés

Vegye le a tűzről, és hűtse ki teljesen.

4. Lépés

Egy nagy tálban világosra és habosra verjük a vajat. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, csészénként, minden egyes hozzáadás után jól felverjük.

5. Lépés

Öntse bele a kihűlt epres keveréket, és verje jól össze. Ha a máz túl híg, adjunk hozzá még porcukrot. Ha túl sűrű, adjunk hozzá evőkanalanként tejszínt, amíg el nem érjük a kívánt állagot.

6. Lépés

A házi epres cukormáz készen áll a sütemények, sütemények vagy muffinok elkészítésére.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új