Forrás: Freepik
Egyszerű friss eper jegesedés a semmiből
A házi eper máz egy finom és frissítő feltét, amely tökéletes bármilyen süteményhez, sütihez vagy muffinhoz. Ez a finomság friss eperrel készül, amely természetes és egyedi ízt biztosít. Sima, krémes és könnyen kenhető - ráadásul természetes színű!
Hozzávalók
- 1 csésze Friss eper
- 1⁄4 csésze Kristálycukor
- 1 evőkanál friss citromlé
- 1⁄2 csésze Sótlan vaj, lágyítva
- 4 csészék Porcukor
- 1 evőkanál Tejszín (szükség szerint)
Eljárás
Pürésítse az epret turmixgépben vagy konyhai robotgépben. Ha mag nélküli mázat szeretne, szűrje le az eperpürét.
Keverje össze a pürésített epret, a kristálycukrot és a citromlevet egy közepes lábasban, és közepes lángon főzze 15-20 percig, vagy amíg a keverék besűrűsödik és körülbelül a felére csökken.
Vegye le a tűzről, és hűtse ki teljesen.
Egy nagy tálban világosra és habosra verjük a vajat. Fokozatosan adjuk hozzá a porcukrot, csészénként, minden egyes hozzáadás után jól felverjük.
Öntse bele a kihűlt epres keveréket, és verje jól össze. Ha a máz túl híg, adjunk hozzá még porcukrot. Ha túl sűrű, adjunk hozzá evőkanalanként tejszínt, amíg el nem érjük a kívánt állagot.
A házi epres cukormáz készen áll a sütemények, sütemények vagy muffinok elkészítésére.