HIRDETŐ
Egyszerű házi granola
Gyors és egyszerű recept ropogós házi granolára. :)
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
10
- 300 g zabpehely
- 150 g Diókeverék
- 25 g nádcukor
- 1 tk Fahéj
- 80 g kókuszolaj
- 100 g Méz
HIRDETŐ
Eljárás
25 perc.
1. Lépés
Nagyobb tálba öntjük a zabpelyhet, a cukrot, a darált diót és a fahéjat.
2. Lépés
Hozzáadjuk az olvasztott kókuszolajat és a mézet, majd alaposan összekeverjük, hogy a száraz és nedves hozzávalók jól összekeveredjenek.
3. Lépés
Kiöntjük a sütőpapírral bélelt tepsire, és kanállal egyenletesen eloszlatjuk a keveréket.
4. Lépés
Berakjuk a meleg sütőbe és 160 °C-on sütjük kb. 15-20 percig (a sütőtől függően). Minden 5 percben ellenőrizzük és keverjük meg, hogy egyenletesen sült legyen.
5. Lépés
A granolát sütés után hagyjuk szabadon hűlni, és aki szereti a csokoládét, 30-40g keserű, aprított bekeverhető.
6. Lépés
Tároljuk zárható edényben, amíg meg nem eszik.