HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: pasja1000

Egyszerű kakaós kalács recept

Nem tagadom, közel áll a szívemhez ez a kakaós kalács recept. Még anyukám tanította nekem, mégpedig onnan, ahonnan ő maga tanulta: nagymamámtól. Sokszor elkészítettem már, és minden alkalommal nagy sikere volt. Remélem nektek is tetszeni fog!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g finomliszt Hozzáadott
  • 1 kis tasak száraz élesztő Hozzáadott
  • 300 ml tej Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 2 nagy evőkanál kakaópor Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra. Never under-estimate the importance of preheating!

2. Lépés

A lisztet szitáld egy nagy tálba, és keverd össze az élesztővel.

3. Lépés

Melegítsd fel a tejet lágyan, adj hozzá cukrot, sót és vajat, de vigyázz, ne forrald fel! Várj, amíg a vaj teljesen felolvad. Ezután öntsd a lisztes keverékre.

4. Lépés

Gyúrd össze az alapanyagokat. Ha túl ragadós, adj hozzá még egy kis lisztet.

5. Lépés

Amikor kész a tészta, oszd ketté. Egyik felébe keverd be a kakaóport.

6. Lépés

Nyújtsd ki mindkét tésztát téglalap alakúra, majd tedd a kakaós tésztát a világos tésztára. Tekerd fel őket, és helyezd bele egy sütőformába.

7. Lépés

Süsd a kalácsot 40 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új