Forrás: Pixabay: pasja1000
Egyszerű kakaós kalács recept
Nem tagadom, közel áll a szívemhez ez a kakaós kalács recept. Még anyukám tanította nekem, mégpedig onnan, ahonnan ő maga tanulta: nagymamámtól. Sokszor elkészítettem már, és minden alkalommal nagy sikere volt. Remélem nektek is tetszeni fog!
Hozzávalók
- 500 g finomliszt
- 1 kis tasak száraz élesztő
- 300 ml tej
- 50 g cukor
- 1 csipet só
- 2 nagy evőkanál kakaópor
- 100 g vaj
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180 Celsius fokra. Never under-estimate the importance of preheating!
A lisztet szitáld egy nagy tálba, és keverd össze az élesztővel.
Melegítsd fel a tejet lágyan, adj hozzá cukrot, sót és vajat, de vigyázz, ne forrald fel! Várj, amíg a vaj teljesen felolvad. Ezután öntsd a lisztes keverékre.
Gyúrd össze az alapanyagokat. Ha túl ragadós, adj hozzá még egy kis lisztet.
Amikor kész a tészta, oszd ketté. Egyik felébe keverd be a kakaóport.
Nyújtsd ki mindkét tésztát téglalap alakúra, majd tedd a kakaós tésztát a világos tésztára. Tekerd fel őket, és helyezd bele egy sütőformába.
Süsd a kalácsot 40 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.