HIRDETŐ
Egyszerű karfiolleves
Egy egyszerű és ízletes leves recept, melyet karfiollal készítünk. Egészséges és tápláló, ideális egy kiadós ebédre vagy vacsorára.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 darab kis fej karfiol
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 l víz
- 2 darab leveskocka
- 2 evőkanál olaj
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A karfiolt szedjük rózsáira, majd mossuk át jól.
2. Lépés
Sütőben 180 fokon pirítsuk meg a karfiolt, amíg aranybarna nem lesz.
3. Lépés
Hagymát és fokhagymát vágjunk apróra, majd egy lábasban, olajon pirítsuk meg őket.
4. Lépés
Adjuk hozzá a pirospaprikát, a karfiolt, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
5. Lépés
Öntsük hozzá a vizet és a leveskockát, majd főzzük 15 percig.
6. Lépés
A levest turmixszal pürésítsük, majd tálaljuk.