Egyszerű kinder bueno torta
Tortaként is szívesen fogyasztjuk a mogyorós krém, a lágy csokoládé és a ropogós ostya összeállítást.
Hozzávalók
Piskóta
- 5 ks tojásfehérje
- 5 ek cukor
- 1 ek olaj
- 3 ek liszt
- 6 g szódabikarbóna
- 2 ek zsemlemorzsa
- 15 dkg mogyoró
- mogyorókrém
- háztartási keksz
Krém
- 5 dl tej
- 5 ks tojássárgája
- 250 g cukor
- 3 ek liszt
- 40 g vaníliás pudingpor
- 250 g vaj
- 100 g csokoládé
- 4 dl felvert habtejszín
Eljárás
A tojásfehérjét habosra verjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport és az olajat.
Forrás: Youtube
Kivajazott és lisztezett 18 cm-es tortaformába töltjük és megszórjuk felaprított mogyoróval. 180℃-on kb. 15-20 percig sütjük. Még forrón megkenjük a mogyorókrémmel.
Forrás: Youtube
A krémhez felfőzzük a tejet a cukorral és a tojássárgájával. Sűrű péppé főzzük a pudingporral és a liszttel. Állandó kevergetés mellett kihűtjük.
Forrás: Youtube
Kihabosítjuk a vajjal/margarinnal. Elfelezzük a krémet és a felébe belekeverjük az olvasztott csokoládét.
Forrás: Youtube
A mogyorókrémen elsimítjuk a sárga krémet. Rárakjuk a tejbe áztatott háztartási kekszeket.
Forrás: Youtube
Ezt a réteget megkenjük a csokis krémmel és hagyjuk megdermedni a rétegeket. Felvert habtejszínnel tetszés szerint díszítjük a tortát.
Forrás: Youtube