HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egyszerű, mégis rendkívül ízletes Burgonyás cipó

A burgonyás cipó egyszerű, mégis rendkívül ízletes, laktató és tápláló fogás. Ajánlott hozzá pl.: reszelt sajt, dijoni mustár vagy tejföl.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 250 g burgonya Hozzáadott
  • 212 dl langyos víz Hozzáadott
  • 4 g száraz élesztő Hozzáadott
  • 1 tk cukor Hozzáadott
  • 112 tk Hozzáadott
  • 2 ek olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A burgonyát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. Egy kis sós vízben puhára főzzük, majd összetörjük.

2. Lépés

A cukrot elkeverjük a langyos vízben, majd hozzáadjuk az élesztőt. Hagyjuk 10-15 percig állni, míg az élesztő felfut.

3. Lépés

A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a főtt, összetört burgonyát, az felfutott élesztőt, a sót és az olívaolajat. Alaposan összegyúrjuk, majd letakarva, meleg helyen 1,5-2 óráig kelesztjük.

4. Lépés

A tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd 2 cipódarabot formálunk belőle. Mindkét cipót egy-egy, ízlés szerint olajozott, vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

5. Lépés

A cipókat megszurkáljuk egy villával, majd 200°C-ra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük, míg szép piros színt kapnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új