HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: pepperlola

Egyszerű mustáros főtt tojás

A mustár csípőssége a főtt tojás gazdagságával keveredve nem más, mint kulináris varázslat.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Nagy tojások Hozzáadott
  • 14 csésze Mustár Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • Egy kis kurkuma por a szín érdekében Hozzáadott
  • Egy csipetnyi őrölt fekete bors Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Kezdje a tojások főzésével, ez egy alapvető lépés, amely szerintem friss, szobahőmérsékletű tojásokkal működik a legjobban. Ha a forró vízhez egy csipet sót adunk, megakadályozhatjuk, hogy a tojások megrepedjenek, ez egy hasznos trükk, amit a kulináris utazásom során tanultam.

2. Lépés

Miután megfőtt, hámozza meg a tojásokat, és tegye félre őket egy pillanatra. Vegyünk egy közepes méretű keverőtálat, és keverjük össze a mustárt, a sót, a kurkumát és a fekete borsot. Jól keverd össze, hogy homogén keveréket kapj, ezeknek a kevert ízeknek a fokozása csodás, egy tipp saját tapasztalatomból!

3. Lépés

Most minden tojást alaposan kenje be a mustáros keverékkel. Ne siessünk, mert szeretnénk, ha a tojás minden egyes centimétere bőségesen beborítaná a mustárt, ami extra mustáros ízt ad.

4. Lépés

Íme egy alapvető trükk! Hagyja a bevont tojásokat 10-15 percig állni. Ez lehetővé teszi, hogy a mustár íze beszivárogjon a tojásokba, növelve a csípősséget.

5. Lépés

Tálaláskor vágja félbe a tojásokat, díszítse friss petrezselyemmel, számtalan konyhai vállalkozásom eleganciájával. Élvezze előételként, vagy párosítsa salátával egy könnyű ebédhez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új