Forrás: Pixabay: pepperlola
Egyszerű mustáros főtt tojás
A mustár csípőssége a főtt tojás gazdagságával keveredve nem más, mint kulináris varázslat.
Hozzávalók
- 4 Nagy tojások
- 1⁄4 csésze Mustár
- só ízlés szerint
- Egy kis kurkuma por a szín érdekében
- Egy csipetnyi őrölt fekete bors
- friss petrezselyem a díszítéshez
Eljárás
Kezdje a tojások főzésével, ez egy alapvető lépés, amely szerintem friss, szobahőmérsékletű tojásokkal működik a legjobban. Ha a forró vízhez egy csipet sót adunk, megakadályozhatjuk, hogy a tojások megrepedjenek, ez egy hasznos trükk, amit a kulináris utazásom során tanultam.
Miután megfőtt, hámozza meg a tojásokat, és tegye félre őket egy pillanatra. Vegyünk egy közepes méretű keverőtálat, és keverjük össze a mustárt, a sót, a kurkumát és a fekete borsot. Jól keverd össze, hogy homogén keveréket kapj, ezeknek a kevert ízeknek a fokozása csodás, egy tipp saját tapasztalatomból!
Most minden tojást alaposan kenje be a mustáros keverékkel. Ne siessünk, mert szeretnénk, ha a tojás minden egyes centimétere bőségesen beborítaná a mustárt, ami extra mustáros ízt ad.
Íme egy alapvető trükk! Hagyja a bevont tojásokat 10-15 percig állni. Ez lehetővé teszi, hogy a mustár íze beszivárogjon a tojásokba, növelve a csípősséget.
Tálaláskor vágja félbe a tojásokat, díszítse friss petrezselyemmel, számtalan konyhai vállalkozásom eleganciájával. Élvezze előételként, vagy párosítsa salátával egy könnyű ebédhez.