HIRDETŐ
Egyszerű paradicsomos tészta
Ez a tésztaétel tökéletes választás lehet egy gyors és ízletes ebéd vagy vacsora készítéséhez.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- penne vagy spaghetti
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
- 400 g darabolt paradicsom
- 1 teáskanál cukor
- só és bors ízlés szerint
- friss bazsalikom levelek apróra tépkedve
- reszelt parmezán sajt a tálaláshoz
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Forralj fel egy fazék vízet a tészta főzéséhez. Adj hozzá sót a vízbe, majd főzd a tésztát a csomagoláson megadott idő szerint, amíg al dente nem lesz.
2. Lépés
Közben melegíts olívaolajat egy serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a felaprított hagymát és fokhagymát, majd pirítsd aranyszínűre.
3. Lépés
Add hozzá a darabolt paradicsomot. Fűszeretd, egy teáskanál cukorral. Keverd össze, majd főzd a paradicsomszószt alacsony hőfokon pár percig, amíg kissé besűrűsödik.
4. Lépés
Amikor a tészta elkészült, szűrd le, majd add hozzá a paradicsomszószt. Keverd össze, a paradicsomszószt és a tésztát.
5. Lépés
Tálald a paradicsomos tésztát frissen tépett bazsalikommal és reszelt parmezán sajttal.