HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Egyszerű sajttorta, az igazi klasszikus recept

Ez az egyszerű sajttorta recept egy igazi klasszikus desszert, amelyet bármilyen alkalmakra vagy csak egy vasárnapi ebéd lezárásaként is elkészíthetsz. Krémes, egyszerű és ínycsiklandó – mire várunk?

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 200 g Digestive keksz Hozzáadott
  • 100 g vaj Hozzáadott
  • 600 g krémsajt Hozzáadott
  • 200 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliás cukor Hozzáadott
  • 3 nagy tojás Hozzáadott
  • 200 ml tejföl Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 50 g liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Először a kekszet zúzzuk össze, majd keverjük össze az olvasztott vajjal.

2. Lépés

Egy kapcsos tortaformába tesszük a kekszes keveréket, és egyenletesen eloszlatjuk az alján, majd betesszük a hűtőbe.

3. Lépés

A krémsajtot verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral, majd ütemesen adjuk hozzá a tojásokat.

4. Lépés

Keverjük hozzá a tejfölt, a citromhéjat és a lisztet is. Keverjük csomómentesre.

5. Lépés

Öntsük a krémet a kekszes alapra, majd egyenletesen simítsuk el.

6. Lépés

Előmelegített sütőben (180°C) süssük 40-45 percig.

7. Lépés

Hagyjuk a sült tortát a sütőben kihűlni, majd helyezzük hűtőbe legalább 3 órára.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új