Forrás: Pixabay
Egyszerű sajttorta, az igazi klasszikus recept
Ez az egyszerű sajttorta recept egy igazi klasszikus desszert, amelyet bármilyen alkalmakra vagy csak egy vasárnapi ebéd lezárásaként is elkészíthetsz. Krémes, egyszerű és ínycsiklandó – mire várunk?
Hozzávalók
- 200 g Digestive keksz
- 100 g vaj
- 600 g krémsajt
- 200 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 3 nagy tojás
- 200 ml tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 50 g liszt
Eljárás
Először a kekszet zúzzuk össze, majd keverjük össze az olvasztott vajjal.
Egy kapcsos tortaformába tesszük a kekszes keveréket, és egyenletesen eloszlatjuk az alján, majd betesszük a hűtőbe.
A krémsajtot verjük fel a cukorral és a vaníliás cukorral, majd ütemesen adjuk hozzá a tojásokat.
Keverjük hozzá a tejfölt, a citromhéjat és a lisztet is. Keverjük csomómentesre.
Öntsük a krémet a kekszes alapra, majd egyenletesen simítsuk el.
Előmelegített sütőben (180°C) süssük 40-45 percig.
Hagyjuk a sült tortát a sütőben kihűlni, majd helyezzük hűtőbe legalább 3 órára.