HIRDETŐ

Forrás: Facebook - Varenie je radosť.

Elefántkönnycsepp

Egyszerű és nagyon ízletes sütemény, dióval és banánnal töltve.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Gyakran

  • 6 evőkanál félig durva liszt Hozzáadott
  • 6 evőkanál porcukor Hozzáadott
  • 6 darab Nagy tojások Hozzáadott
  • 3 evőkanál kakaó Hozzáadott
  • 12 teáskanál szódabikarbóna Hozzáadott

Kréma

  • 250 g Vaj vagy Hera Hozzáadott
  • 2 darab vaníliás cukor Hozzáadott
  • 3 evőkanál porcukor Hozzáadott
  • 5 EK Forró tej Hozzáadott
  • 8 evőkanál darált diófélék Hozzáadott
  • 3 db banánok Hozzáadott
  • csokoládémáz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

Először is, habverővel verjük fel a tojásokat és a cukrot. Fokozatosan adjuk hozzá a kakaóval és sütőporral kevert lisztet. Óvatosan keverjük össze fakanállal.

2. Lépés

Az elkészült tésztát papírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 190°C-on kb. 15-17 percig sütjük.

3. Lépés

A sült tésztát átöntjük a munkafelületre, és még melegen lassan átgyűrjük a közepén egy hengeren. Hagyjuk hűlni.

4. Lépés

Eközben készítsük el a tölteléket. Egy habverővel keverjük össze a vajat a cukorral. Az forró tejet kanalanként adjuk hozzá a vaníliás cukorral kevert őrölt diókhoz. Hagyjuk kihűlni.

5. Lépés

A hűtött keveréket összekeverjük a vajjal, majd egyenletesen elkenjük a kinyújtott tésztán. A közepébe hosszában beletesszük a banánokat.

6. Lépés

Ezután újra lefordítjuk a testet és csokoládéval öntjük le.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új