Forrás: Facebook - Varenie je radosť.
Elefántkönnycsepp
Egyszerű és nagyon ízletes sütemény, dióval és banánnal töltve.
Hozzávalók
Gyakran
- 6 evőkanál félig durva liszt
- 6 evőkanál porcukor
- 6 darab Nagy tojások
- 3 evőkanál kakaó
- 1⁄2 teáskanál szódabikarbóna
Kréma
- 250 g Vaj vagy Hera
- 2 darab vaníliás cukor
- 3 evőkanál porcukor
- 5 EK Forró tej
- 8 evőkanál darált diófélék
- 3 db banánok
- csokoládémáz
Eljárás
Először is, habverővel verjük fel a tojásokat és a cukrot. Fokozatosan adjuk hozzá a kakaóval és sütőporral kevert lisztet. Óvatosan keverjük össze fakanállal.
Az elkészült tésztát papírral bélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben 190°C-on kb. 15-17 percig sütjük.
A sült tésztát átöntjük a munkafelületre, és még melegen lassan átgyűrjük a közepén egy hengeren. Hagyjuk hűlni.
Eközben készítsük el a tölteléket. Egy habverővel keverjük össze a vajat a cukorral. Az forró tejet kanalanként adjuk hozzá a vaníliás cukorral kevert őrölt diókhoz. Hagyjuk kihűlni.
A hűtött keveréket összekeverjük a vajjal, majd egyenletesen elkenjük a kinyújtott tésztán. A közepébe hosszában beletesszük a banánokat.
Ezután újra lefordítjuk a testet és csokoládéval öntjük le.