HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Élesztős házi fehér kenyér

Kezdjük az otthoni pékszakmában ezzel a klasszikus, egyszerű, de mégis ízletes házi fehér kenyérrel! Az élesztő és idő kombinációja finom, levegős, puha jótékony hatású kenyérhez vezet, amely kitűnő kiegészítője lesz minden étkezésnek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 500 g fehér kenyérliszt Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 2 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag szárított élesztő Hozzáadott
  • 300 ml langyos víz Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

Keverje össze a lisztet, a sót és a cukrot egy nagy tálban, majd adjon hozzá szárított élesztőt.

2. Lépés

Öntsön be langyos vizet és az olívaolajat, majd keverje össze, amíg össze nem áll az összetevőkből készült tészta.

3. Lépés

Dagassza a tésztát kb. 10 percig, vagy amíg sima és rugalmas nem lesz.

4. Lépés

Helyezze a tésztát egy olajozott tálba, takarja le konyharuhával, és hagyja meleg helyen kb. 2 órát kelni, vagy amíg megkettőződik a térfogata.

5. Lépés

Miután a tészta megkelt, gyúrja át, formázzon belőle kenyeret, és helyezze egy sütőpapírral bélelt tepsire.

6. Lépés

Fedje le újra a tésztát, és hagyja még 30 percig kelni.

7. Lépés

Melegítse elő a sütőt 220°C-ra. Amikor a tészta megkelt, szúrjon néhány lyukat a tetején, majd süssön 30 percig, vagy amíg aranyszínű nem lesz.

8. Lépés

Hagyja a kenyeret teljesen kihűlni a sütés után, mielőtt felszeletelné.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új