Elképesztő olasz Crostini
A crostini egyszerűen elkészíthető olasz előétel, ami valójában egy vékonyra szeletelt pirítós, amit fel lehet tölteni különböző finomságokkal. Egy könnyű és ízletes előétel, amely tökéletes ünnepi vacsorákhoz, vagy akár hétköznapi vacsorákhoz is.
Hozzávalók
- 8 Slice kenyér
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só és bors ízlés szerint
- 200 g ricotta sajt
- 100 g sonka
- 100 g paradicsom
- 50 g rukkola
- friss bazsalikom
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
A kenyeret szeleteljük vékonyra, majd ecsettel kenjük be kevés olívaolajjal. Helyezzük a szeleteket a sütőrácsra, majd tegyük a sütőbe. Süssük 5-6 percig, amíg a kenyeret aranybarnára pirítjuk.
Közben egy serpenyőben melegítsük fel az olívaolajat, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Pirítsuk 1-2 percig.
Add hozzá a sonkát, és pirítsuk további 3-4 percig, amíg a sonka kissé megpirul.
Egy tálban keverjük össze a ricotta sajtot, sót és borsot.
Miután a kenyerek készre sültek, tegyük rájuk a ricotta keveréket egy evőkanál segítségével.
Tegyük a tetejére a sonkát, a paradicsomot, a rukkolát és a friss bazsalikomot.
Tálaljuk azonnal.