Ellenállhatatlan málnás sütemény
A málnás sütemény egy finom, egyszerű és üde sütemény, amely a málna frissességét és édességét kombinálja egy krémes alappal és omlós tésztával. Ideális választás nyári piknikre vagy bármilyen alkalomra, ahol valami könnyű és friss édességet keresünk.
Hozzávalók
A tésztahoz:
- 250 g liszt
- 125 gg vaj, felkockázva
- 1 tojás
- 50 g cukor
- csipet só
A krémhez:
- 250 g mascarpone
- 200 ml habtejszín
- 80 g porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 250 g málna
Eljárás
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és mozsárban, vagy robotgép segítségével összeragasztjuk. Ha a tészta összeáll, kicsit hűtőszekrénybe tesszük, majd 5-10 perc elteltével kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét kicsit megszurkáljuk villával és félretesszük.
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.
A krémhez a mascarponét, a habtejszínt, a porcukrot és a citrom reszelt héját egy mély tálba tesszük és kézzel, vagy habverővel alacsony fokozaton, simára keverjük.
A krémet a tésztára öntjük, ráhelyezzük a málnákat és 30-35 percig sütjük, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Megvárjuk, amíg a sütemény kissé kihűl, majd szeleteljük és tálaljuk.