HIRDETŐ

Ellenállhatatlan málnás sütemény

A málnás sütemény egy finom, egyszerű és üde sütemény, amely a málna frissességét és édességét kombinálja egy krémes alappal és omlós tésztával. Ideális választás nyári piknikre vagy bármilyen alkalomra, ahol valami könnyű és friss édességet keresünk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tésztahoz:

  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 125 gg vaj, felkockázva Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 50 g cukor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott

A krémhez:

  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • 200 ml habtejszín Hozzáadott
  • 80 g porcukor Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
  • 250 g málna Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

73 perc.
1. Lépés

A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és mozsárban, vagy robotgép segítségével összeragasztjuk. Ha a tészta összeáll, kicsit hűtőszekrénybe tesszük, majd 5-10 perc elteltével kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét kicsit megszurkáljuk villával és félretesszük.

2. Lépés

Előmelegítjük a sütőt 175 fokra.

3. Lépés

A krémhez a mascarponét, a habtejszínt, a porcukrot és a citrom reszelt héját egy mély tálba tesszük és kézzel, vagy habverővel alacsony fokozaton, simára keverjük.

4. Lépés

A krémet a tésztára öntjük, ráhelyezzük a málnákat és 30-35 percig sütjük, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.

5. Lépés

Megvárjuk, amíg a sütemény kissé kihűl, majd szeleteljük és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új