Elronthatatlan muffin
Nálunk a családban mindig nagy sikere van a muffinoknak, bármilyen ízesítéssel is készítjük el őket.
Hozzávalók
- 1 Csésze cukor
- 2 Csésze tészta
- 3 Csésze liszt
- 100 g vaj
- 2 ks tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 1 Csomag vaníliás cukor
- 11⁄2 dl tej
- ízlés szerint bármilyen gyümölcs, csokoládé chips mogyoró stb.
Eljárás
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Ez fontos lépés, mert ha a muffinokat hideg sütőben kezdjük sütni, nem lesznek tökéletesek.
Keverd össze a száraz hozzávalókat (cukor, liszt, sütőpor, vaníliás cukor) egy nagyobb tálban. Ezzel biztosítod, hogy a végeredményben minden hozzávaló homogén eloszlást ér el.
Egy másik tálban dolgozd össze a vajat, a tojásokat és a tejet. Itt fontos, hogy a vajat ne hozd túlságosan lágy állapotba, mert ez befolyásolja a tészta állagát.
Ezután a száraz és nedves hozzávalókat öntsd össze és keverd jól el. Vigyázat! Kezdetben úgy tűnhet, hogy a tészta túl sűrű vagy galuskaszerű lesz, de ez normális.
Ha ezzel megvagy, hozzáadhatod az előre kiválasztott plusz ízesítőket. Itt arra vigyázz, hogy ne keverd túl a tésztát, mert akkor túlságosan sűrű lesz.
A muffin forma mélyedéseit tedd tele a kapott masszával, majd süsd őket a már előmelegített sütőben 20 percig.