HIRDETŐ

Eperfrissítő torta

Ma egy eper tortát készítettem, amit mindenki biztosan el tud készíteni. Bevallom, átformáltam a sütés nélküli piskóta torta receptemet, és a piskótát finom, könnyed tésztával helyettesítettem. A tortában finom eperből készült töltelék van.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
16

Az úton:

  • 4 darab tojás Hozzáadott
  • 165 g búzadara cukor Hozzáadott
  • 4 evőkanál növényi olaj Hozzáadott
  • 180 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 1 EK vanília paszta Hozzáadott

A krémhez:

  • 400 ml tejszínhab Hozzáadott
  • 300 g tejföl Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaníliás cukor Hozzáadott
  • 1 tk citromhéj Hozzáadott

A gyümölcsös részre:

  • 200 g Eperpüré Hozzáadott
  • 1 db Piros tortazselé Hozzáadott

Dekorációhoz:

  • 200 g Eper Hozzáadott
  • menta Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Gyakran úgy készítjük elő, hogy a tojásfehérjét leválasztjuk a tojássárgájától. A fehérjékhez hozzáadjuk a cukrot és a sót, és kemény csúcsokig verjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, amit olajjal kevertünk, a vanília pasztát belefoglaltunk, végül óvatosan elkeverjük a szitált lisztet. Sütjük 19 cm átmérőjű formában, amely sütőpapírral van bélelve, a széleket vajjal kentük meg. Sütési hőmérséklet 180 fok, 45 perc, felső és alsó hővel. A süteményt sütés után két részre osztjuk.

2. Lépés

A krémet úgy készítjük el, hogy összekeverjük a felvert tejszínt 3 tasak vaníliás cukorral és a többi hozzávalóval. Majd fokozatosan díszítőcsipkelő segítségével felviszünk a tortára, úgy hogy minden réteg közé szedjünk feldarabolt epret is. A torta második emeletére egy gyümölcsbevonatot készítünk a tortazselé csomagolásán lévő utasítások szerint, ahol a víz egy részét eperpürével helyettesítjük.

3. Lépés

TIPP: Használhatunk más szezonális gyümölcsöket is, és ha szeretnénk megkönnyíteni az időt - a tészta helyett használjunk kekszet vagy más süteményt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új