HIRDETŐ

Forrás: by iaroshenko from Canva

Eperkrém torta

Nyári mascarpone és eper torta

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 200 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 100 g Kristálycukor Hozzáadott
  • 3 Tojások Hozzáadott
  • 100 ml Tej Hozzáadott
  • 100 ml Növényi olaj Hozzáadott
  • 1 csomagolás sütőpor Hozzáadott
  • 1 vanília cukor Hozzáadott
  • 250 g mascarpone Hozzáadott
  • 250 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • 100 g Finom cukor Hozzáadott
  • 500 g Friss eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Készítse elő a kristálycukrot, a sütőport és a vaníliacukrot, majd keverje össze.

3. Lépés

Adja hozzá a tojásokat, tejet és növényi olajat, majd alaposan keverje össze mindent.

4. Lépés

Ezt a tésztát öntse előkészített tepsire, és sütse előmelegített sütőben körülbelül 20 percig.

5. Lépés

A sütés után hagyja a tortának lehűlni, majd vágja félbe.

6. Lépés

Tegyen finom cukrot egy kis tálba, és keverje bele a mascarponét.

7. Lépés

A tejszínt keményre verjük, majd óvatosan keverjük össze a mascarponéval.

8. Lépés

A krém felét vigye fel a torta alsó részére és egyenletes réteggé terítse.

9. Lépés

A krémre vágott epret helyez.

10. Lépés

A maradék krémet vigye fel az eperre, majd újra egyenletes réteget készít.

11. Lépés

Végül helyezze rá a maradék tésztát és kenje be a maradék krémmel.

12. Lépés

Tegye a tortát a hűtőbe legalább 30 percre.

13. Lépés

Vágja fel adagokra és szolgálja fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új