Forrás: by iaroshenko from Canva
Eperkrém torta
Nyári mascarpone és eper torta
Hozzávalók
- 200 g sima liszt speciális
- 100 g Kristálycukor
- 3 Tojások
- 100 ml Tej
- 100 ml Növényi olaj
- 1 csomagolás sütőpor
- 1 vanília cukor
- 250 g mascarpone
- 250 ml Tejszínhab
- 100 g Finom cukor
- 500 g Friss eper
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra.
Készítse elő a kristálycukrot, a sütőport és a vaníliacukrot, majd keverje össze.
Adja hozzá a tojásokat, tejet és növényi olajat, majd alaposan keverje össze mindent.
Ezt a tésztát öntse előkészített tepsire, és sütse előmelegített sütőben körülbelül 20 percig.
A sütés után hagyja a tortának lehűlni, majd vágja félbe.
Tegyen finom cukrot egy kis tálba, és keverje bele a mascarponét.
A tejszínt keményre verjük, majd óvatosan keverjük össze a mascarponéval.
A krém felét vigye fel a torta alsó részére és egyenletes réteggé terítse.
A krémre vágott epret helyez.
A maradék krémet vigye fel az eperre, majd újra egyenletes réteget készít.
Végül helyezze rá a maradék tésztát és kenje be a maradék krémmel.
Tegye a tortát a hűtőbe legalább 30 percre.
Vágja fel adagokra és szolgálja fel.