HIRDETŐ

Forrás: AnaLajlar from Canva

Epres-csokoládés torta

Egy egyszerű és finom csokoládés epres torta receptje

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

A krémre:

  • 500 g túró Hozzáadott
  • 250 ml Tejszínhab Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott

Szöveg:

  • 200 g őrölt dió Hozzáadott
  • 200 g porcukor Hozzáadott
  • 100 g sima liszt speciális Hozzáadott
  • 4 db Tojás Hozzáadott
  • 1 kanál Ciprofloxacin por Hozzáadott
  • 200 g Olvadt forró csokoládé Hozzáadott

Eszközök

  • 250 g Friss eper Hozzáadott
  • Diók Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a tésztát. Egy tálban keverjük össze a darált diót, a porcukrot, a sima lisztet és a sütőport.

2. Lépés

Ezután adjunk hozzá tojásokat és 100 g olvasztott csokoládét, majd alaposan keverjük össze mindent.

3. Lépés

A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, és előmelegített 180°C-os sütőben sütjük körülbelül 30 percig.

4. Lépés

A testtörzs sütése és hűlése után két részre vágjuk.

5. Lépés

Eközben elkészítjük a krémet. A túrót összekeverjük a tejszínnel és a porcukorral.

6. Lépés

A torta rétegeit krémmel ragasztjuk össze, majd a maradék csokoládéval meglocsoljuk a tetejét.

7. Lépés

A tortát hagyjuk a hűtőben legalább egy órát állni, majd díszíthetjük epret és dióval.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új