HIRDETŐ
Forrás: AnaLajlar from Canva
Epres-csokoládés torta
Egy egyszerű és finom csokoládés epres torta receptje
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
A krémre:
- 500 g túró
- 250 ml Tejszínhab
- 100 g porcukor
Szöveg:
- 200 g őrölt dió
- 200 g porcukor
- 100 g sima liszt speciális
- 4 db Tojás
- 1 kanál Ciprofloxacin por
- 200 g Olvadt forró csokoládé
Eszközök
- 250 g Friss eper
- Diók
HIRDETŐ
Eljárás
120 perc.
1. Lépés
Először készítsük el a tésztát. Egy tálban keverjük össze a darált diót, a porcukrot, a sima lisztet és a sütőport.
2. Lépés
Ezután adjunk hozzá tojásokat és 100 g olvasztott csokoládét, majd alaposan keverjük össze mindent.
3. Lépés
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsire öntjük, és előmelegített 180°C-os sütőben sütjük körülbelül 30 percig.
4. Lépés
A testtörzs sütése és hűlése után két részre vágjuk.
5. Lépés
Eközben elkészítjük a krémet. A túrót összekeverjük a tejszínnel és a porcukorral.
6. Lépés
A torta rétegeit krémmel ragasztjuk össze, majd a maradék csokoládéval meglocsoljuk a tetejét.
7. Lépés
A tortát hagyjuk a hűtőben legalább egy órát állni, majd díszíthetjük epret és dióval.