HIRDETŐ
Forrás: FB: Olcsó de kiadós Receptek
Epres gyümölcsrizs mascarponéval
Ez a recept egy kellemes, könnyű és gyümölcsös desszert, amelyet a tavaszi és nyári hónapokban kifejezetten ajánlok. Az epres gyümölcsrizs mascarponéval ideális választás azok számára, akik szeretnek valami különlegességet tálalni, de nem akarnak túl sok időt tölteni a konyhában.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
gyümölcsrizs
- 200 g Rizs
- 500 ml tej
- 50 g cukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
epres mártás
- 300 g Eper
- 2 evőkanál cukor
- 1 darab citrom leve
mascarponés krém
- 200 g mascarpone
- 2 evőkanál porcukor
- 1 Csomag vaníliás cukor
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
Főzd meg a rizst a tejben a cukorral és a vaníliás cukorral. A rizst addig főzd, míg krémes nem lesz, majd hagyd kihűlni.
2. Lépés
A mártáshoz keverd össze az epret a cukorral és a citromlével, majd turmixold simára.
3. Lépés
A mascarponét keverd simára a porcukorral és a vaníliás cukorral.
4. Lépés
A kihűlt rizst rétegezd a mascarponéval és az epres mártással. Tedd a hűtőbe, és tálalás előtt 10 perccel vedd ki, hogy a mascarponé ne legyen túl kemény.