Forrás: Youtube
Epres-pudingos piskóta
Igazán finom és puha epres-pudingos piskóta.
Hozzávalók
Puding
- 1 cs vaníliás pudingpor
- 31⁄2 dl tej
- 4 ek cukor
Piskóta
- 4 ks tojás
- 1 cs só
- 10 dkg cukor
- 2 tk vaníliakivonat
- 1 dl olaj
- 1 dl víz
- 1⁄2 cs szódabikarbóna
- 25 dkg liszt
- 40 dkg Eper
Eljárás
A pudingot a csomagoláson látható módon megfőzzük. Majd élretesszük, hagyjuk kihűlni, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.
Az epreket megmossuk, eltávolítjuk a szárat és félbevágjuk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd az olajat és a vizet.
Ezután két adagban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd egy fakanállal szép egyenletesen beleforgatjuk a tojáshabot is.
Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe önjük a tésztát. A kihűlt pudingot egy teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük.
Az epreket vágott felükkel lefelé elosztjuk a pudingos tésztán. Kicsit bele is nyomhatjuk őket. És 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a süteményt.