HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Epres tiramisu pohárkrém

Igazi tavaszi kedvenc ez az epres finomság, ami nem csak mutatós, de nagyin fincsi is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 14 dkg cukor Hozzáadott
  • 212 dl hideg habtejszín Hozzáadott
  • 6 dkg porcukor Hozzáadott
  • 1 tk vaníliaaroma Hozzáadott
  • 1 csom babapiskóta Hozzáadott
  • 1 doboz friss eper Hozzáadott
  • 1 ek citromlé Hozzáadott
  • 2 dl víz Hozzáadott
  • 1 ek Keményítő Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A mascarponét 4 dkg cukorral kikeverjük. A tejszínt egy másik tálban habbá verjük és hozzákeverjük a vaníliaaromát és a porcukrot. Ezután összeforgatjuk a mascarponés masszával.

2. Lépés

Habzsákba töltjük a krémünket és fél órára hűtőbe tesszük. Ezalatt a felkockázott epret cukorral, vízzel és citromlével felforraljuk egy lábasban. Addig főzzük, amíg az eper meg nem puhul. Ekkor a levéből félreteszünk egy keveset (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat mártogatni).

3. Lépés

A keményítőt kevés vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk az epres szószhoz, és beforraljuk vele. Félretesszünk hűlni.

4. Lépés

Egy babapiskótát kettétörünk, és belemártogatjuk a félretett eperszószba, majd a pohár aljára tesszük. Erre jön egy adag a krémből, amit a habzsák segítségével nyomunk a piskótára. A krémre kerül a készre főzött eperszósz. Ezt a sorrendet ismételjük a poharunk nagyságától függően úgy, hogy a teteje majd a félretett eperszósz legyen. Friss eperszemekkel díszítjük a pohárkrémet. Egy alapos hűtés után már lehet is fogyasztani.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új