Forrás: Youtube
Epres tiramisu pohárkrém
Igazi tavaszi kedvenc ez az epres finomság, ami nem csak mutatós, de nagyin fincsi is.
Hozzávalók
- 50 dkg mascarpone
- 14 dkg cukor
- 21⁄2 dl hideg habtejszín
- 6 dkg porcukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 csom babapiskóta
- 1 doboz friss eper
- 1 ek citromlé
- 2 dl víz
- 1 ek Keményítő
Eljárás
A mascarponét 4 dkg cukorral kikeverjük. A tejszínt egy másik tálban habbá verjük és hozzákeverjük a vaníliaaromát és a porcukrot. Ezután összeforgatjuk a mascarponés masszával.
Habzsákba töltjük a krémünket és fél órára hűtőbe tesszük. Ezalatt a felkockázott epret cukorral, vízzel és citromlével felforraljuk egy lábasban. Addig főzzük, amíg az eper meg nem puhul. Ekkor a levéből félreteszünk egy keveset (ebbe fogjuk majd a babapiskótákat mártogatni).
A keményítőt kevés vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk az epres szószhoz, és beforraljuk vele. Félretesszünk hűlni.
Egy babapiskótát kettétörünk, és belemártogatjuk a félretett eperszószba, majd a pohár aljára tesszük. Erre jön egy adag a krémből, amit a habzsák segítségével nyomunk a piskótára. A krémre kerül a készre főzött eperszósz. Ezt a sorrendet ismételjük a poharunk nagyságától függően úgy, hogy a teteje majd a félretett eperszósz legyen. Friss eperszemekkel díszítjük a pohárkrémet. Egy alapos hűtés után már lehet is fogyasztani.