Epres túrós süti sütés nélkül
A cheesecake-eket leggyakrabban sütöm. De kipróbáltam egy sütés nélkülit is eperrel, egészségesebb verzióban.
Hozzávalók
Alap
- 80 g Kevert zabpehely
- 25 g Kókuszliszt
- 15 g reszelt kókusz
- 20 g Nem szükséges vanília fehérje
- 50 ml víz
- 30 g Nem szükséges használni a keverék áfonyát egy kis vízzel
- 10 g Méz
- 20 g Kókuszolaj
Eper rész
- 350 g Hagyja kiolvasztani a fagyasztott szamócát
- 1⁄2 csomagok Eper pudingpor
- 10 g Méz édesítőszer
Krém
- 500 g Finom túró
- 40 g A szamócafehérjét cserélje le édesítőszerre
- 10 g cukor/méz
- Lapos zselatin
Eljárás
Összekeverjük az alap hozzávalóit, majd belepréseljük egy sütőpapírral kibélelt kerek formába (20cm).
Az eper pudingport az eperlében keverjük össze. Az epret mixerezzük össze és főzzük a pudingporral és mézzel. Főzzük amíg besűrűsödik.
A túrót, fehérjét és mézet összekeverjük. A zselatint az utasítás szerint készítjük el – a lapokat 10 percre beáztatjuk 6 evőkanál vízbe. Ezután megmelegítjük a láng felett és keverjük, amíg a zselatin fel nem olvad (nem főzzük!). Hozzáadunk 2 evőkanál krémet a zselatinhoz és összekeverjük. Ezt a keveréket hozzáadjuk a krémhez. A krém felét a tortalapra tesszük.
A második felében 2 evőkanál eperkeveréket adunk, és az első részhez adjuk a krémet.
A maradék eperkeveréket a torta tetejére kenjük. A készült sajttortát hagyjuk megdermedni a hűtőben éjszakára.