Forrás: FB: Homemade food
Epres-túrós szelet egyszerűen
Egy recept pohárlábas, selymes eper piskótához túróval.
Hozzávalók
- 1 csomagolás túró
- 2 bögrék önserkentő liszt
- 3 db Tojás
- 3 kanalak Kukoricakeményítő
- 1⁄2 csészék Cukor
- 1⁄2 csészék Tej
- 1 EK Olajat
- 1⁄2 EK sütőpor
- citrom (héj)
- csipetnyi só
- fagyasztott eper
Eljárás
Melegítse elő a sütőt 180°C-ra. Kenje ki a sütőformát vajjal és szórja meg liszttel.
Válassza szét a tojásfehérjét a tojássárgájától, és a tojásfehérjéből verjen kemény habot egy csipet só hozzáadásával.
A másik tálban keverje össze a túrót a tojássárgájával és a cukorral.
Fokozatosan adj hozzá kukoricakeményítőt, tejet, olajat és alaposan keverd össze.
Ezután adj hozzá a keverékhez sütőport és citromhéjat.
Végül részletekben dolgozza be a fehérjét a keverékbe.
Öntse a tésztát az előkészített formába és rendezze rá a szamócákat, amelyeket kiválaszt a fagyasztóból és hagyja őket kiolvasztani.
Tegye a sajttal töltött eperpiskótát a sütőbe 25-30 percre.
Vegye ki a kész habtortát a sütőből és hagyja hűlni a tepsiben.