HIRDETŐ

Eredeti magyar Kefíres lángos

A kefires lángos egy finom és könnyű étel, amelyet tradicionálisan az egyik legnépszerűbb magyar street foodnak tekintünk. A lángos tésztája kefirrel készül, ami extra puhaságot és ízt ad neki. Tetszőlegesen választhatunk a feltétek közül, de tipikusan tejföllel és sajttal tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 300 ml kefir Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • ízlés szerint tejföl Hozzáadott
  • ízlés szerint reszelt sajt Hozzáadott
  • ízlés szerint fokhagyma (opcionális) Hozzáadott
  • ízlés szerint friss petrezselyem vagy kapor (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az élesztőt morzsold el egy kevés langyos vízben, majd keverd hozzá a cukrot. Hagyd állni 10 percig.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és az olajat. Add hozzá az élesztős keveréket és a kefirt. Gyúrd össze az egészet, amíg egy lágy, rugalmas tésztát kapsz. Ha szükséges, adj hozzá még kevéske kefirt vagy vizet.

3. Lépés

Fedd le a tésztát és hagyd pihenni kb. 30 percig, amíg a tészta megkétszereződik.

4. Lépés

Melegíts olajat egy lábosban vagy serpenyőben közepes lángon.

5. Lépés

Vegyél egy kis adag tésztát és nyújtsd ki vékony lappá.

6. Lépés

Süssd a lángost mindkét oldalán aranybarnára. Ha kisült kend meg tejföllel, szórd meg reszelt sajttal és esetleg zúzott fokhagymával. Díszítsd friss petrezselyemmel vagy kaporral.

7. Lépés

Ismételd meg az 5-6. lépéseket a többi tésztával is.

8. Lépés

Tálald azonnal és még melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Túró

281 receptek

Ebéd

2585 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek