HIRDETŐ

Eredeti magyar Kefíres lángos

A kefires lángos egy finom és könnyű étel, amelyet tradicionálisan az egyik legnépszerűbb magyar street foodnak tekintünk. A lángos tésztája kefirrel készül, ami extra puhaságot és ízt ad neki. Tetszőlegesen választhatunk a feltétek közül, de tipikusan tejföllel és sajttal tálaljuk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 300 ml kefir Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 1 Csomag élesztő Hozzáadott
  • 1 teáskanál cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • ízlés szerint tejföl Hozzáadott
  • ízlés szerint reszelt sajt Hozzáadott
  • ízlés szerint fokhagyma (opcionális) Hozzáadott
  • ízlés szerint friss petrezselyem vagy kapor (opcionális) Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Az élesztőt morzsold el egy kevés langyos vízben, majd keverd hozzá a cukrot. Hagyd állni 10 percig.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sót és az olajat. Add hozzá az élesztős keveréket és a kefirt. Gyúrd össze az egészet, amíg egy lágy, rugalmas tésztát kapsz. Ha szükséges, adj hozzá még kevéske kefirt vagy vizet.

3. Lépés

Fedd le a tésztát és hagyd pihenni kb. 30 percig, amíg a tészta megkétszereződik.

4. Lépés

Melegíts olajat egy lábosban vagy serpenyőben közepes lángon.

5. Lépés

Vegyél egy kis adag tésztát és nyújtsd ki vékony lappá.

6. Lépés

Süssd a lángost mindkét oldalán aranybarnára. Ha kisült kend meg tejföllel, szórd meg reszelt sajttal és esetleg zúzott fokhagymával. Díszítsd friss petrezselyemmel vagy kaporral.

7. Lépés

Ismételd meg az 5-6. lépéseket a többi tésztával is.

8. Lépés

Tálald azonnal és még melegen.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új