HIRDETŐ
Eredeti panna cotta
Krémes édesség, melynek alapja a tejszín és zselatin. Egyszerű elkészítése miatt ideális desszert vendégeknek vagy családi összejövetelekre.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 500 ml tejszín
- 4 evőkanál cukor
- 1 vaníliarúd
- 3 lap Zselatin
- víz
HIRDETŐ
Eljárás
19 perc.
1. Lépés
A zselatint áztassuk be hideg vízbe legalább 10 percre.
2. Lépés
A tejszínt és a cukrot tegyük egy lábasba, majd forraljuk fel.
3. Lépés
A vaníliarudat szétnyitjuk, majd egyik felét kikaparjuk belőle a vaníliát és összekeverük a tejszínes keverékkel. A vaníliarúd másik felét tegyük a keverékbe.
4. Lépés
Vegyük le a lábast a tűzről, majd keverjük bele a leszűrt, felolvadt zselatint.
5. Lépés
A keveréket öntsük poharakba vagy sütőformába, majd tegyük hűtő legalább 4 órára, de ideális esetben egy éjszakára.
6. Lépés
Tálalás előtt díszítsük gyümölccsel vagy szósszal.