HIRDETŐ

Eredeti panna cotta

Krémes édesség, melynek alapja a tejszín és zselatin. Egyszerű elkészítése miatt ideális desszert vendégeknek vagy családi összejövetelekre.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 ml tejszín Hozzáadott
  • 4 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 vaníliarúd Hozzáadott
  • 3 lap Zselatin Hozzáadott
  • víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

19 perc.
1. Lépés

A zselatint áztassuk be hideg vízbe legalább 10 percre.

2. Lépés

A tejszínt és a cukrot tegyük egy lábasba, majd forraljuk fel.

3. Lépés

A vaníliarudat szétnyitjuk, majd egyik felét kikaparjuk belőle a vaníliát és összekeverük a tejszínes keverékkel. A vaníliarúd másik felét tegyük a keverékbe.

4. Lépés

Vegyük le a lábast a tűzről, majd keverjük bele a leszűrt, felolvadt zselatint.

5. Lépés

A keveréket öntsük poharakba vagy sütőformába, majd tegyük hűtő legalább 4 órára, de ideális esetben egy éjszakára.

6. Lépés

Tálalás előtt díszítsük gyümölccsel vagy szósszal.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új