HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: gylmarkc

Eredeti sólet recept

A sólet főzése a hagyományos magyar konyha egyik legikonikusabb étele. Én hétvégenként szoktam főzni a családomnak, és mindig nagy sikerrel. A trükk nem csak a minőségi hozzávalókban, hanem a hosszas főzésben rejlik. Szeretem, hogy egy ilyen egyszerű recept ilyen bonyolult ízvilágot eredményez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g bab (beáztatva) Hozzáadott
  • 4 ks hagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 800 g csontos marhahús (levesben főzve) Hozzáadott
  • 100 g szalonna (füstölt) Hozzáadott
  • 4 tojás (főtt) Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 3 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először is érdemes minél előbb beáztatni a babot, így biztosan el fog puhulni a főzés során. Addigra, amikor a húst és a szalonnát előkészítjük, a bab már meg fogja kezdeni az előfőzést.

2. Lépés

Következő lépésként a szalonnát lassú tűzön kisütöm, majd kiveszem a zsírjából. Ebben a zsírban párolom meg a finomra vágott hagymákat és a fokhagymát, majd megszórom pirospaprikával.

3. Lépés

Ezután a levesben megfőtt csontos marhahús hozzáadása következik, majd rászórom és elkeverem a beáztatott babot. Egy éjszakán át lassan főzöm az egészet, így lesz a hús szépen omlós és a bab teljesen megpuhul.

4. Lépés

A kész sóletet tányérokra osztom, a tetejére elhelyezem a főtt tojásokat és friss kenyérrel kínálom. Nem csak ízletes, hanem energiadús, laktató étel. Bátran ajánlom bármelyik hétvégi ebédre vagy jeles, hagyományőrző alkalomra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek