HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Erős paprika savanyúság

Ez a recept a klasszikus magyar konyha egyik legkedveltebb étele, az erős paprika savanyúság. Az erős paprika pikáns íze, az ecet frissessége és a fűszerek komplexitása összeérve valóban karakteres ízvilágú savanyúságot hoz létre. A recept ideális párosítás lehet húsételekhez vagy szendvicsekhez, de önmagában is remek csemege.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg erős paprika Hozzáadott
  • 1 l ecet Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 10 g Hozzáadott
  • 10 g cukor Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • néhány babérlevél Hozzáadott
  • feketebors, szegfűbors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg az erős paprikákat, szárítsuk le, és vágjuk le a stemjüket.

2. Lépés

Egy nagy fazékban öntsünk össze 1 liter vizet és 1 liter ecetet. Adjuk hozzá a sót és a cukrot, forraljuk fel.

3. Lépés

Amikor a lé felforr, tegyük bele a paprikákat, az összezúzott fokhagymát, a babérlevelet, és a borsot. Forraljuk fel újra, majd lassú tűzön főzzük tovább kb. 15 percig.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről a fazekat, és hagyjuk hűlni a levet.

5. Lépés

Amikor a lé kihűlt, töltsük üvegekbe a paprikákat a lével együtt.

6. Lépés

Zárjuk le az üvegeket, és hagyjuk állni 4-6 hétig a savanyúság kialakulásáig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek