HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Erős paprika savanyúság

Ez a recept a klasszikus magyar konyha egyik legkedveltebb étele, az erős paprika savanyúság. Az erős paprika pikáns íze, az ecet frissessége és a fűszerek komplexitása összeérve valóban karakteres ízvilágú savanyúságot hoz létre. A recept ideális párosítás lehet húsételekhez vagy szendvicsekhez, de önmagában is remek csemege.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg erős paprika Hozzáadott
  • 1 l ecet Hozzáadott
  • 1 l víz Hozzáadott
  • 10 g Hozzáadott
  • 10 g cukor Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • néhány babérlevél Hozzáadott
  • feketebors, szegfűbors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Mossuk meg az erős paprikákat, szárítsuk le, és vágjuk le a stemjüket.

2. Lépés

Egy nagy fazékban öntsünk össze 1 liter vizet és 1 liter ecetet. Adjuk hozzá a sót és a cukrot, forraljuk fel.

3. Lépés

Amikor a lé felforr, tegyük bele a paprikákat, az összezúzott fokhagymát, a babérlevelet, és a borsot. Forraljuk fel újra, majd lassú tűzön főzzük tovább kb. 15 percig.

4. Lépés

Vegyük le a tűzről a fazekat, és hagyjuk hűlni a levet.

5. Lépés

Amikor a lé kihűlt, töltsük üvegekbe a paprikákat a lével együtt.

6. Lépés

Zárjuk le az üvegeket, és hagyjuk állni 4-6 hétig a savanyúság kialakulásáig.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új