Erőteljes Petrezselyem krémleves olcsón
A petrezselyem krémleves erőteljes, de hűvös ízével és krémes textúrájával tökéletes tavaszi vagy nyári előétel. Egyszerű, gyorsan készül és még csak olcsó hozzávalókból is elkészíthető.
Hozzávalók
- 800 g petrezselyem gyökér
- 1 evőkanál só
- 1 Fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál vaj
- 1 l csontlevet vagy zöldséglevest
- 150 ml tejszín
- petrezselyemlevél a díszítéshez
Eljárás
A petrezselyem gyökeret alaposan megmosom, majd apróra kockázom.
A hagymát és a fokhagymát megpucolom, majd finomra aprítom.
Egy nagy lábasban felhevítem a vajat, majd hozzáadom a hagymát, a fokhagymát es a petrezselyem gyökeret. Együtt dinsztelem őket 5-10 percig, amíg a petrezselyem gyökér kicsit megpuhul.
Hozzáadom a levest, a sót és a borsozom, majd felforralom. Lassú tűzön főzöm kb. 20-30 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
Amikor a zöldségek megpuhultak, a levesből veszek ki egy kis mennyiséget a tálaláshoz, majd a maradékot botmixerrel pürésítem.
Hozzászórom a tejszínt, jól elkeverem, majd még kb. 5 percig főzöm.
A levest tányérokba szedem, a maradék levest ráöntöm, majd friss petrezselyemlevéllel díszítem.