HIRDETŐ

Erőteljes Petrezselyem krémleves olcsón

A petrezselyem krémleves erőteljes, de hűvös ízével és krémes textúrájával tökéletes tavaszi vagy nyári előétel. Egyszerű, gyorsan készül és még csak olcsó hozzávalókból is elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g petrezselyem gyökér Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 l csontlevet vagy zöldséglevest Hozzáadott
  • 150 ml tejszín Hozzáadott
  • petrezselyemlevél a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A petrezselyem gyökeret alaposan megmosom, majd apróra kockázom.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát megpucolom, majd finomra aprítom.

3. Lépés

Egy nagy lábasban felhevítem a vajat, majd hozzáadom a hagymát, a fokhagymát es a petrezselyem gyökeret. Együtt dinsztelem őket 5-10 percig, amíg a petrezselyem gyökér kicsit megpuhul.

4. Lépés

Hozzáadom a levest, a sót és a borsozom, majd felforralom. Lassú tűzön főzöm kb. 20-30 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

5. Lépés

Amikor a zöldségek megpuhultak, a levesből veszek ki egy kis mennyiséget a tálaláshoz, majd a maradékot botmixerrel pürésítem.

6. Lépés

Hozzászórom a tejszínt, jól elkeverem, majd még kb. 5 percig főzöm.

7. Lépés

A levest tányérokba szedem, a maradék levest ráöntöm, majd friss petrezselyemlevéllel díszítem.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Gyors ételek

2152 receptek

Húsételek

1231 receptek

Hús

371 receptek

Desszert

1950 receptek

Saláták

275 receptek