HIRDETŐ

Erőteljes Petrezselyem krémleves olcsón

A petrezselyem krémleves erőteljes, de hűvös ízével és krémes textúrájával tökéletes tavaszi vagy nyári előétel. Egyszerű, gyorsan készül és még csak olcsó hozzávalókból is elkészíthető.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 800 g petrezselyem gyökér Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 1 l csontlevet vagy zöldséglevest Hozzáadott
  • 150 ml tejszín Hozzáadott
  • petrezselyemlevél a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A petrezselyem gyökeret alaposan megmosom, majd apróra kockázom.

2. Lépés

A hagymát és a fokhagymát megpucolom, majd finomra aprítom.

3. Lépés

Egy nagy lábasban felhevítem a vajat, majd hozzáadom a hagymát, a fokhagymát es a petrezselyem gyökeret. Együtt dinsztelem őket 5-10 percig, amíg a petrezselyem gyökér kicsit megpuhul.

4. Lépés

Hozzáadom a levest, a sót és a borsozom, majd felforralom. Lassú tűzön főzöm kb. 20-30 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

5. Lépés

Amikor a zöldségek megpuhultak, a levesből veszek ki egy kis mennyiséget a tálaláshoz, majd a maradékot botmixerrel pürésítem.

6. Lépés

Hozzászórom a tejszínt, jól elkeverem, majd még kb. 5 percig főzöm.

7. Lépés

A levest tányérokba szedem, a maradék levest ráöntöm, majd friss petrezselyemlevéllel díszítem.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új