Erőteljes Piros Pesto édes paradicsomokkal
A \Piros Pesto\ egy erőteljes, ízletes és sokoldalú olasz tésztaszósz, melyet a hagyományos zöld pesto édes paradicsomokkal és paprikával való kiegészítésével készítünk el. Próbálja ki most ezt a gyors és egyszerű receptet, és adja hozzá a szakácskönyv-szerelvényeihez!
Hozzávalók
- 50 Gram dió
- 200 Gram zöld kaliforniai paprika
- 200 Gram édes cherry paradicsom
- 1 nagy fokhagymagerezd
- 50 Gram friss bazsalikom
- 100 Gram parmezán sajt
- 150 ml extra szűz olívaolaj
- só, bors ízlés szerint
Eljárás
Keverőedényébe tegye bele a diót, a kaliforniai paprikát, a cherry paradicsomot, a bazsalikomot, a fokhagymát és a parmezán sajtot.
Pürésítse a hozzávalókat, és fokozatosan adj hozzá olívaolajat, amíg krémes állagot nem kap.
Ízesítse a sóval és borssal, majd keverje addig, amíg minden hozzávaló össze nem keveredik.
Tésztájához adjon hozzá elegendő mennyiségű pestót, és keverje össze, hogy minden tészta jól be legyen vonva.
Tálalja melegen, friss bazsalikomlevéllel és extra parmezán sajttal a tetején.