HIRDETŐ

Ez a legfinomabb házi kenyér

Ez a kenyér recept egy igazán hagyományos, otthoni étel, amelyet a nagyanyáink is így készítettek. Finom, lelkesen készített és meglepően egyszerű elkészíteni. A magával ragadó aromája és az íze mindenkit magával ragad.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 7 g száraz élesztő Hozzáadott
  • 300 ml langyos víz Hozzáadott
  • 1 evőkanál olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet a sóval. Készítsünk egy mélyedést a közepén.

2. Lépés

A mélyedésbe szórjuk a cukrot és az élesztőt. Öntsük rá a langyos vizet, majd hagyjuk állni 10-15 percig, amíg az élesztő aktiválódik.

3. Lépés

Amikor az élesztő habosodni kezd, kezdjük el eldolgozni a liszttel. Adjunk hozzá 1 evőkanál olajat, és gyúrjuk össze a tésztát.

4. Lépés

Fedjük le a tálban lévő tésztát egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk kelni kb. 1-1,5 órát, amíg a tészta nagyjából megduplázódik.

5. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 200°C-ra. Formázzuk meg a kenyeret a kívánt formára - legyen ez egy sima henger, vagy bármilyen egyéb formájú.

6. Lépés

Sütőpapírral bélelt tepsire tegyük a kenyerünket, és süssük kb. 30-35 percet, vagy amíg a kenyér szép aranyszínű nem lesz, és ha kopogtatunk alá, akkor üresnek hangozik.

7. Lépés

Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni egy rácson, mielőtt felszeletelnénk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új