HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma, receptek és ötletek

Fahéjas almaleves

Nemrégiben nagyiéknál voltunk látogatóban, és Ő készítette ezt a mennyei almalevest. Nem a megszokott eljárást követte, ami annyira lenyűgözött, hogy amint hazaértem, ki kellett próbálnom a saját verziómat. Hát itt az én megtapasztalt módszerem a tökéletes Fahéjas almaleves elkészítéséhez!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 nagy alma Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 3 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 rúd Fahéj Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaj Hozzáadott
  • 500 ml alaplé Hozzáadott
  • 200 ml Tejszín Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Kezdjük azzal, hogy meghámozzuk és nagy darabokra vágjuk az almákat. Ha egy kis darabkát megtartunk a végső díszítéshez az jobban növeli az étel esztétikai megjelenését.

2. Lépés

Egy nagy lábasban olvasszuk fel a vajat, és adjuk hozzá az almákat. Nem szabad túlzottan magas hőfokon párolni, mert akkor könnyen megégnek. Jobb alacsony hőfokon, elhagyva időnként a kevergetést, karamellizálódásig főzni őket.

3. Lépés

Miután az almák megpuhultak, adjuk hozzá a fahéjat, a cukrot és a citromlevet. Vegyük figyelembe, hogy az almák édessége változó, így a cukor mennyiségével állíthatjuk be a leves édességét.

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá az alaplevet és egy nagy csipet sót. Ne adjunk hozzá túl sokat a kezdetben, mindig kóstolgassunk és ha szükséges, utólagosan korrigáljunk rajta.

5. Lépés

Fedjük le a lábast, és főzzük kb. 20 percig, amíg az almák teljesen szét nem esnek.

6. Lépés

A leves tálalása előtt adjuk hozzá a tejszínt és alaposan keverjük össze. Nem szabad forralni a tejszínt, mert akkor összeáll és nem lesz szép a leves kinézete.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új