HIRDETŐ

Fahéjas Almarózsa leveles tésztából

Az almarózsa leveles tésztából egy rendkívül látványos és finom édesség, melynek elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád. Altatva a tökéletes alakját, ezek az apró rózsák édes almaszószban párolódnak, majd rájuk kerül egy régeteg olvasztott vaj és finom fahéjas cukor keveréke.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Csomag leveles tésztalap Hozzáadott
  • 2 nagy piros alma Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 3 evőkanál barna cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 4 evőkanál olvasztott vaj Hozzáadott
  • porcukor a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Mossuk meg az almákat, vágjuk félbe és távolítsuk el a magházukat, majd vékony szeletekre vágjuk.

3. Lépés

Tegyük az almaszeleteket egy tálba, öntsük rá a citromlevet és adjuk hozzá a barna cukrot és a fahéjat, majd keverjük össze.

4. Lépés

Vágjuk a leveles tésztát 2 cm széles csíkokra.

5. Lépés

Tegyük az almaszeleteket a tésztacsíkokra úgy, hogy az almaszeletek fele kiálljon a tésztából.

6. Lépés

Hajtsuk félbe a tésztát az almák felett, majd göngyöljük fel óvatosan.

7. Lépés

Tegyük a rózsákat muffin formába, és kenjük le őket az olvasztott vajjal.

8. Lépés

Süssük 180°C-on 25-30 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára nem sül.

9. Lépés

Miután kivettük a sütőből, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd szórjuk meg porcukorral és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek