Fahéjas Almarózsa leveles tésztából
Az almarózsa leveles tésztából egy rendkívül látványos és finom édesség, melynek elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád. Altatva a tökéletes alakját, ezek az apró rózsák édes almaszószban párolódnak, majd rájuk kerül egy régeteg olvasztott vaj és finom fahéjas cukor keveréke.
Hozzávalók
- 1 Csomag leveles tésztalap
- 2 nagy piros alma
- 1 citrom leve
- 3 evőkanál barna cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- 4 evőkanál olvasztott vaj
- porcukor a tálaláshoz
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Mossuk meg az almákat, vágjuk félbe és távolítsuk el a magházukat, majd vékony szeletekre vágjuk.
Tegyük az almaszeleteket egy tálba, öntsük rá a citromlevet és adjuk hozzá a barna cukrot és a fahéjat, majd keverjük össze.
Vágjuk a leveles tésztát 2 cm széles csíkokra.
Tegyük az almaszeleteket a tésztacsíkokra úgy, hogy az almaszeletek fele kiálljon a tésztából.
Hajtsuk félbe a tésztát az almák felett, majd göngyöljük fel óvatosan.
Tegyük a rózsákat muffin formába, és kenjük le őket az olvasztott vajjal.
Süssük 180°C-on 25-30 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára nem sül.
Miután kivettük a sütőből, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd szórjuk meg porcukorral és tálaljuk.