HIRDETŐ

Fahéjas Almarózsa leveles tésztából

Az almarózsa leveles tésztából egy rendkívül látványos és finom édesség, melynek elkészítése egyszerűbb, mint gondolnád. Altatva a tökéletes alakját, ezek az apró rózsák édes almaszószban párolódnak, majd rájuk kerül egy régeteg olvasztott vaj és finom fahéjas cukor keveréke.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Csomag leveles tésztalap Hozzáadott
  • 2 nagy piros alma Hozzáadott
  • 1 citrom leve Hozzáadott
  • 3 evőkanál barna cukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 4 evőkanál olvasztott vaj Hozzáadott
  • porcukor a tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.

2. Lépés

Mossuk meg az almákat, vágjuk félbe és távolítsuk el a magházukat, majd vékony szeletekre vágjuk.

3. Lépés

Tegyük az almaszeleteket egy tálba, öntsük rá a citromlevet és adjuk hozzá a barna cukrot és a fahéjat, majd keverjük össze.

4. Lépés

Vágjuk a leveles tésztát 2 cm széles csíkokra.

5. Lépés

Tegyük az almaszeleteket a tésztacsíkokra úgy, hogy az almaszeletek fele kiálljon a tésztából.

6. Lépés

Hajtsuk félbe a tésztát az almák felett, majd göngyöljük fel óvatosan.

7. Lépés

Tegyük a rózsákat muffin formába, és kenjük le őket az olvasztott vajjal.

8. Lépés

Süssük 180°C-on 25-30 percig, vagy amíg a tészta aranybarnára nem sül.

9. Lépés

Miután kivettük a sütőből, egy kicsit hagyjuk hűlni, majd szórjuk meg porcukorral és tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új