Forrás: photosimysia from Getty Images
Fahéjas karácsonyi sütik
Finom fahéjas karácsonyi sütemények ropogós vajas tésztából.
Hozzávalók
- 275 g sima liszt
- 1 EK sütőpor
- 2 tk őrölt fahéj
- 120 g Cukor
- 1 darab tojás
- 125 g puha vaj
- 2 TK méz
- csipetnyi só
Eljárás
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és készítsünk elő egy sütőpapírral kibélelt tepsit.
Egy tálban keverjük össze a sütőport, a lisztet, a fahéjat, a cukrot és egy csipet sót.
Adjuk hozzá a tojást, a puha vajat és a mézet.
Dolgozza ki a tésztát. Ha túl ragacsosnak találja, adjon hozzá még egy kis lisztet. Én úgy találtam, hogy a legjobb, ha 15 percig pihentetjük a tésztát, akkor könnyebb vele dolgozni.
A tésztát lisztezett deszkán kb. 0,5 cm vastagságúra sodorjuk ki.
Egy sütiszaggatóval vágja ki a sütiket, és helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsibe.
Süssük kb. 10 percig, amíg a sütik aranybarnára sülnek.
Miután kihűlt, ízlés szerint porcukorral vagy cukormázzal megszórhatjuk, de így is nagyszerű.