HIRDETŐ

Fahéjas szilvás pite

A Fahéjas szilvás pite egy nagyszerű választás a hideg őszi napokra. Gazdagon teli van finom és friss szilvával, amit csodálatos fahéjas íz kísér. Történhet azonban, hogy már az illata annyira elvarázsol, hogy alig várod meg, míg a pite kihűl!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A tészta:

  • 300 g liszt Hozzáadott
  • 150 g vaj Hozzáadott
  • 80 g cukor Hozzáadott
  • 2 tojássárgája Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott

A töltelék:

  • 1 kg friss szilva Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 2 teáskanál őrölt fahéj Hozzáadott
  • 3 evőkanál kukoricaliszt Hozzáadott
  • 1 citrom reszelt héja Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tésztához keverd össze a lisztet, a vajat, a cukrot, a tojássárgáját és a sót, majd gyúrd össze, és formáld kör alakúra. Tedd a hűtőbe 30 percre.

2. Lépés

Közben készítsd el a tölteléket. A szilvákat mossd meg, magozd ki és vágd negyedekre, majd tedd egy nagy tálba. Add hozzá a cukrot, az őrölt fahéjat, a kukoricalisztet, és a citrom héját majd keverd össze.

3. Lépés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A hűtőből kivett tésztából nyújts ki egy nagy kört, majd helyezd a pite formába. Told be a tészta széléit, hogy alaposan kitöltse a formát.

4. Lépés

A tésztára kanalazd rá a szilvás tölteléket, majd egyenletesen oszlasd el rajta.

5. Lépés

Süsd a pitét körülbelül 35-40 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.

6. Lépés

Hagyd a pitét teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelnéd.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új