Fahéjas szilvás pite
A Fahéjas szilvás pite egy nagyszerű választás a hideg őszi napokra. Gazdagon teli van finom és friss szilvával, amit csodálatos fahéjas íz kísér. Történhet azonban, hogy már az illata annyira elvarázsol, hogy alig várod meg, míg a pite kihűl!
Hozzávalók
A tészta:
- 300 g liszt
- 150 g vaj
- 80 g cukor
- 2 tojássárgája
- csipet só
A töltelék:
- 1 kg friss szilva
- 100 g cukor
- 2 teáskanál őrölt fahéj
- 3 evőkanál kukoricaliszt
- 1 citrom reszelt héja
Eljárás
A tésztához keverd össze a lisztet, a vajat, a cukrot, a tojássárgáját és a sót, majd gyúrd össze, és formáld kör alakúra. Tedd a hűtőbe 30 percre.
Közben készítsd el a tölteléket. A szilvákat mossd meg, magozd ki és vágd negyedekre, majd tedd egy nagy tálba. Add hozzá a cukrot, az őrölt fahéjat, a kukoricalisztet, és a citrom héját majd keverd össze.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. A hűtőből kivett tésztából nyújts ki egy nagy kört, majd helyezd a pite formába. Told be a tészta széléit, hogy alaposan kitöltse a formát.
A tésztára kanalazd rá a szilvás tölteléket, majd egyenletesen oszlasd el rajta.
Süsd a pitét körülbelül 35-40 percig, vagy amíg a tészta aranybarna nem lesz.
Hagyd a pitét teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelnéd.