HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Fanyar, ropogós savanyú uborkaszósz

Ez a savanyúságmártás tökéletes kiegészítője számos ételnek, a hamburgertől a csirkéig vagy salátákig. Frissességet kölcsönöz, és egyszerű elkészítése miatt a konyhámban a kedvenc receptem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 csésze Kapros uborka, apróra vágva Hozzáadott
  • 12 csésze Kapros uborkalé Hozzáadott
  • 14 csésze Dijoni mustár Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hagymapor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Friss kapor, apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdjük egy csésze kapros uborka finomra aprításával. Nagyon fontos, hogy a lehető legkisebbre vágjuk őket; szerintem így a mártás jobb állagú lesz.

2. Lépés

Miután az uborkát kellőképpen felaprította, mérjen ki fél csésze kapros uborkalevet. Javaslom, hogy közvetlenül a savanyúságos üvegből származó levet használjuk - ez erősebb, hitelesebb savanyúság ízt ad a mártásnak.

3. Lépés

Egy kis tálban keverje össze a finomra vágott kapros uborkát és az uborkalevet. Adjuk hozzá a dijoni mustárt. A mustár kellemesen csípős ízt ad, amely jól párosul a savanyúsággal, és fokozza az általános ízt.

4. Lépés

Keverje bele a fokhagyma- és hagymaport. Ezek a fűszerek még jobban elmélyítik az ízt, így a mártás erőteljes és csábító lesz.

5. Lépés

Ezután mossunk meg és aprítsunk fel egy bő evőkanálnyi friss kaprot. A friss fűszernövények hozzáadása élénk, friss minőséget ad a mártásnak, amely feldobja a nehezebb ízeket.

6. Lépés

Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük a mártást. Én csak egy-egy csipetnyit szeretek hozzáadni, mivel az uborkalé és a mustár máris kellemesen sós és csípős.

7. Lépés

Keverje meg alaposan a mártást, amíg minden összetevő jól összeáll. Azonnal tálalhatja, de én úgy találom, hogy ha hagyja állni, és egy órát vagy annál tovább hűtőben állni, akkor az ízek igazán összeolvadnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek