HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Fanyar, ropogós savanyú uborkaszósz

Ez a savanyúságmártás tökéletes kiegészítője számos ételnek, a hamburgertől a csirkéig vagy salátákig. Frissességet kölcsönöz, és egyszerű elkészítése miatt a konyhámban a kedvenc receptem.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 csésze Kapros uborka, apróra vágva Hozzáadott
  • 12 csésze Kapros uborkalé Hozzáadott
  • 14 csésze Dijoni mustár Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Hagymapor Hozzáadott
  • 1 evőkanál Friss kapor, apróra vágva Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Kezdjük egy csésze kapros uborka finomra aprításával. Nagyon fontos, hogy a lehető legkisebbre vágjuk őket; szerintem így a mártás jobb állagú lesz.

2. Lépés

Miután az uborkát kellőképpen felaprította, mérjen ki fél csésze kapros uborkalevet. Javaslom, hogy közvetlenül a savanyúságos üvegből származó levet használjuk - ez erősebb, hitelesebb savanyúság ízt ad a mártásnak.

3. Lépés

Egy kis tálban keverje össze a finomra vágott kapros uborkát és az uborkalevet. Adjuk hozzá a dijoni mustárt. A mustár kellemesen csípős ízt ad, amely jól párosul a savanyúsággal, és fokozza az általános ízt.

4. Lépés

Keverje bele a fokhagyma- és hagymaport. Ezek a fűszerek még jobban elmélyítik az ízt, így a mártás erőteljes és csábító lesz.

5. Lépés

Ezután mossunk meg és aprítsunk fel egy bő evőkanálnyi friss kaprot. A friss fűszernövények hozzáadása élénk, friss minőséget ad a mártásnak, amely feldobja a nehezebb ízeket.

6. Lépés

Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük a mártást. Én csak egy-egy csipetnyit szeretek hozzáadni, mivel az uborkalé és a mustár máris kellemesen sós és csípős.

7. Lépés

Keverje meg alaposan a mártást, amíg minden összetevő jól összeáll. Azonnal tálalhatja, de én úgy találom, hogy ha hagyja állni, és egy órát vagy annál tovább hűtőben állni, akkor az ízek igazán összeolvadnak.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új